Υπαναχωρεί η ΕΑΣ Λάρισας και μειώνει τα τιμολόγια του ΟΣΔΕ


 Ένα βήμα πίσω στην κόντρα της ΕΑΣ Λάρισας με την ΠΑΣΕΓΕΣ στο ζήτημα της χρέωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ φαίνεται πως έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Τσικρίκας με την απόφαση να μειώσει τον τιμοκατάλογο που μέχρι σήμερα εφαρμόζει.

 Αυτό προέκυψε από τη γεμάτη εντάσεις και «απειλές» παραίτησης από την πλευρά των συμβούλων σύσκεψη της Παρασκευής 1 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή πρόκειται να κοινοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η Ένωση από την πλευρά της ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, ώστε να ανοίξει και πάλι η πύλη του συστήματος ΟΣΔΕ για την ΕΑΣ Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας θα έχει την Τρίτη 5 Ιουλίου συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιο Καπρέλη και τον γενικό Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννη Τσιφόρο.

Οι έντονες διεργασίες στους κόλπους της διοίκησης της ΕΑΣ, ανάγκασαν τον πρόεδρο της Ένωσης να προσφέρει τη θέση του σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα. Ωστόσο, αποφασίστηκε να εναρμονιστεί και η ΕΑΣ Λάρισας με τη σύμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτι που η περισσότεροι χαρακτήρισαν «συμμόρφωση» της Ένωσης προς τις οδηγίες του υπουργείου και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας οργάνωσης Τζανέτος Καραμίχας διεμήνυσε στους Λαρισαίους πως δεν μπορεί «να πάρει πίσω την απόφαση και ότι αρμόδιο γι’ αυτό είναι πλέον το υπουργείο».

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί ότι ακόμα εκκρεμεί ακόμα το τι θα γίνει με τα χρήματα που πλήρωσαν οι αγρότες που έχουν ήδη καταχωρήσει τις δηλώσεις τους και έχουν πληρώσει σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της ΕΑΣ, με την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον χρήματα στους δικαιούχους.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Να πιάσουν τόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ – Όχι απορροφητικότητα για την…απορροφητικότητα»
Επόμενο άρθρο Μάξιμος προς τον υπουργό δικαιοσύνης: Προβλήματα στη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας