Μάξιμος προς τον υπουργό δικαιοσύνης: Προβλήματα στη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας


 Τα προβλήματα δυσλειτουργίας που έχουν προκύψει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, λόγω των σοβαρών και χρόνιων ελλείψεων στη συγκεκριμένη υπηρεσία αναδεικνύει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρεται στην αφάνταστη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία που υφίστανται οι συγγενείς των θανόντων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, καθώς τα προβλήματα στη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, λόγω ελλείψεων προσωπικού, αναγκάζουν ακόμη και τη μεταφορά των νεκρών σε νεκροτομεία άλλων νομών.

Η ερώτηση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής: «Σοβαρότατα προβλήματα δυσλειτουργίας έχουν προκύψει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εξαιτίας μεγάλων και χρόνιων ελλείψεών της, τις οποίες κατ’ επανάληψη είχα επισημάνει με ερωτήσεις μου προς το αρμόδιο υπουργείο και στο παρελθόν, όπως η 1090/24.10.07.

Δυστυχώς, πρόσφατα η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω και των ταυτοχρόνων αδειών στο σύνολο του προσωπικού. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας-Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η παύση ουσιαστικά της λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, «προκαλεί αφάνταστη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία στις οικογένειες των θανόντων» αφού πλέον είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη ή την Κοζάνη προκειμένου να διενεργηθούν οι νεκροψίες-νεκροτομές.

Η αδυναμία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας να αντιμετωπίσει περιστατικά, ιδιαιτέρως κατά τα Σαββατοκύριακα, παρατείνει και πολλαπλασιάζει τον πόνο συγγενών και οικείων των θανόντων, καθώς τους στερεί την εκπλήρωση της εθιμικής  υποχρέωσης προς τα προσφιλή τους πρόσωπα, του ολονύχτιου θρήνου, σε μια κατεξοχήν παραδοσιακή κοινωνία όπως αυτή της Λάρισας, που ξέρει να τιμά τους νεκρούς».    

Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό πώς προτίθεται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ώστε αυτή να λειτουργεί απρόσκοπτα καθ’ όλες τις ημέρες του έτους.

Προηγούμενο άρθρο Υπαναχωρεί η ΕΑΣ Λάρισας και μειώνει τα τιμολόγια του ΟΣΔΕ
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Εμπορία φυτοπροστατευτικών και κτηνοτροφικών φαρμάκων»