Κ. Αγοραστός: «Να πιάσουν τόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ – Όχι απορροφητικότητα για την…απορροφητικότητα»


 «Η αιρετή Περιφέρεια εισέρχεται σε έναν αγώνα ταχύτητας για την επιτυχή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε σειρά συσκέψεων με προϊσταμένους και στελέχη των Διευθύνσεων που μεταβιβάστηκαν στην αιρετή Περιφέρεια, ενώ χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους εργαζόμενους.

 «Στόχος μας δεν είναι, πάντως, η απορροφητικότητα για την… απορροφητικότητα. Στόχος μας είναι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε κάθε γωνιά της περιφέρειάς μας», ξεκαθάρισε ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας ότι η αιρετή Περιφέρεια πρόκειται να υλοποιήσει το ΕΣΠΑ με βάση το τετράπτυχο: «Διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και δημοκρατικό προγραμματισμό»

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει την πολιτική βούληση να επιταχύνει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο αρκεί, όπως σημείωσε, «να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και να επιλύσει εκκρεμή θέματα όπως το χωροταξικό σχέδιο και τις απαλλοτριώσεις».

Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολο να παραλαμβάνεις ένα πρόγραμμα στη μέση… Ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιασθεί σε άλλες συνθήκες ανάπτυξης και οικονομικής ευρωστίας, ενώ έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Στην αρχή εντάσσονται τα έργα που είναι ώριμα, που είναι εύκολα…», επανέλαβε και αξιολόγησε την ανάληψη της διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τις αιρετές Περιφέρειες ως «μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή στην πιο δύσκολη στιγμή».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τους προϊσταμένους και τα στελέχη των διευθύνσεων που μεταβιβάστηκαν τώρα στην αιρετή Περιφέρεια «το μέγιστο των προσπαθειών τους. Δεν ζητούμε παρά το αυτονόητο: σεβασμός και ενδιαφέρον απέναντι στον πολίτη, να είστε στη διάθεσή του, να τον στηρίζετε, να λύνετε τις όποιες απορίες του και να τον καθοδηγείτε υπεύθυνα», προέτρεψε και δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τον ίδιο, τους Αντιπεριφερειάρχες και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αναγνώρισε τις σημαντικές δυσκολίες που καλούνται να υπερβούν οι εργαζόμενοι στις αιρετές Περιφέρειες, τόνισε όμως την αναγκαιότητα «να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε μια εποχή που οι πολίτες και ο τόπος έχουν ανάγκη μια αξιόπιστη, διαφανής και αποτελεσματική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση».

Προηγούμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Η θέση της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ στο ζήτημα του Αχελώου και των λιγνιτικών κοιτασμάτων της επαρχίας Ελασσόνας»
Επόμενο άρθρο Υπαναχωρεί η ΕΑΣ Λάρισας και μειώνει τα τιμολόγια του ΟΣΔΕ