2η Διακρατική Συνάντηση του Προγράμματος Wisar


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη διακρατική συνάντηση συμμετεχόντων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WISAR “Περιφερειακές οικονομικά προσανατολισμένες στρατηγικές για τη δια βίου μάθηση”.

 Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρουσιάστηκαν:

  • Τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις που είχαν όλοι οι εταίροι με εστιασμένες ομάδες ειδικών, προκειμένου να προκύψουν οι βασικές κατευθύνσεις της περιφερειακής στρατηγικής Δια Βίου Μάθησης που θα πρέπει να αναπτυχθούν,
  • Η πρόοδος που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα αναφορικά με τη διαμόρφωση των περιφερειακών στρατηγικών στις περιφέρειες των εταίρων,
  • Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμοστούν μέθοδοι έρευνας όπως: Δελφική μέθοδος (Delphi), Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (Roundtable), κλπ προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η περιφερειακή στρατηγική Δια Βίου Μάθησης ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις αγοράς εργασίας.

Το πρόγραμμα WISAR αποσκοπεί να συμβάλει καταλυτικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες στρατηγικές, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες και απαιτούνται τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τις επιχειρήσεις. Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας τοπικής στρατηγικής για τη δια βίου μάθηση η οποία:

  • Είναι σχετική και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής, της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων,
  • Έχει συντονισμένα διαμορφωθεί με την εμπλοκή των τοπικών οικονομικών παραγόντων και των διαμορφωτών της δια βίου μάθησης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του ευρύτερου ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci, ενώ συμμετέχουν πέραν του Κ.Ε.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΑ», οργανισμοί από  την Αυστρία, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία. 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Βασίλη Αβραμούδη,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μαξ. Χαρακόπουλος στη βουλή ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ