Νευρολογικά νοσήματα και θεραπευτικά δεδομένα


 Με εισηγήσεις γύρω από θεματικές ενότητες που αφορούν στις διαταραχές μνήμης και τη νόσο Alzheimer, την κεφαλαλγία και τη σκλήρυνση κατά πλάκας, συνεχίζονται στις 9 σήμερα το πρωί οι εργασίες του 1ου πανελλήνιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ερευνας Νευρολογικών Νοσημάτων («Ημέρες νευρολογίας 2010»).

 Το συνέδριο, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πρόληψης και τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με τη συμμετοχή επιστημόνων, οι οποίοι θα αναφερθούν σε επίκαιρα νευρολογικά θέματα, με αφορμή νεότερα κλινικά αλλά και θεραπευτικά δεδομένα. Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε χθες το απόγευμα, με χαιρετισμούς που απηύθυναν επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ερευνας Νευρολογικών Νοσημάτων και καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Αλέξανδρος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στους στόχους του συνεδρίου σημειώνοντας την ανάγκη εκπαίδευσης ιατρών όλων των ειδικοτήτων γύρω από τα νευρολογικά νοσήματα.

Στο πλαίσιο της τελετής έγινε εκδήλωση προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Μοίρα, ο οποίος στη συνέχεια εισηγήθηκε το θέμα «επιγενετική στα νευρολογικά νοσήματα». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, σήμερα και αύριο οι εισηγητές θα αναφερθούν στο σύνολο των νευρολογικών νοσημάτων όπως η νόσος Alzheimer, η νόσος Parkinson, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στα βλαστοκύτταρα, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά και στην επιγενετική η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Νευρολογία, στους όγκους εγκεφάλου, στη Σκλήρυνση κατά πλάκας, στα ψυχικά νοσήματα (σχιζοφρένεια) και την άνοια τύπου Alzheimer.

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Επόμενο άρθρο 3η συνάντηση στο πλαίσιο του «ευρωπαϊκού πλαισίου προώθησης στην αγορά εργασίας» (eof)