3η συνάντηση στο πλαίσιο του «ευρωπαϊκού πλαισίου προώθησης στην αγορά εργασίας» (eof)


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση συμμετεχόντων του προγράμματος EOF “Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Bled της Σλοβενίας από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2011.

 Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής των εργαλείων προώθησης ανέργων στην αγορά εργασίας που πραγματοποιήθηκε από τους εταίρους του προγράμματος όλο το προηγούμενο διάστημα. Τα εν λόγω αποτελέσματα αποτέλεσαν τη βάση για την δημιουργία του «Οδηγού Καλών Πρακτικών» για την προώθηση στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, συζητήθηκε και η ολοκλήρωση του «Μεθοδολογικού Οδηγού» που θα αποτελέσει ένα από τα κύρια εργαλεία για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών από τους εκπαιδευτές, τους μέντορες και  τους συμβούλους απασχόλησης.    

Την ίδια ώρα, με στόχο τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προώθησης στην Αγορά Εργασίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη μεθοδολογία, τα εργαλεία και την ανάπτυξη ενός πρότυπου σεμιναρίου για εκπαιδευτές και μέντορες, σε workshop που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που θα απευθύνονται σε μέντορες, εκπαιδευτές και συμβούλους απασχόλησης και θα έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους, στο πλαίσιο της καθοδήγησης, υποστήριξης και προώθησης των ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας.

Το “Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προώθησης στην Αγορά Εργασίας”, αποτελεί ένα διετές πρόγραμμα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αφορά στην επαγγελματική υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συμμετέχουν, πέραν του Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», οργανισμοί από την Αυστρία, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρεία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ και  τον κ. Μόσχη Λευτέρη,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/

Προηγούμενο άρθρο Νευρολογικά νοσήματα και θεραπευτικά δεδομένα
Επόμενο άρθρο Δήλωση Αγοραστού για τις μετατάξεις