ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


 Έκκληση στον πολιτικό κόσμο του νομού να στηρίξει με κάθε τρόπο τη μετατροπή τού υπό κατάργηση Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Λάρισας σε Θεσσαλικό Ογκολογικό Κέντρο ως κοινωνικό αίτημα ευρείας αποδοχής απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Στέλιος Ροντούλης.

 Σε συνάντησή του με τις διοικήσεις των συλλόγων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις ΙΑΣΩ και καρκινοπαθών ανέπτυξε την πρότασή του θεωρώντας βέβαιη την κατάργηση του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αναστολή της λειτουργίας των περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο κ. Ροντούλης ανακοίνωσε ότι τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με τον οποίο είχε επικοινωνία αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον -ο καθένας για διαφορετικούς λόγους- την προτεινόμενη λύση της μετατροπής σε Ογκολογικό Κέντρο. Του ζήτησαν ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Λαρισαίου βουλευτή, να προβληθεί ως ευρείας αποδοχής κοινωνικό αίτημα, γεγονός που θα τους διευκολύνει για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

 Όπως επανέλαβε και χθες ο κ. Ροντούλης, στο κτίριο του νυν Στρατιωτικού Νοσοκομείου μπορούν να μετεγκατασταθούν τα ογκολογικά τμήματα του Γενικού και του Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας, μαζί με ένα σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό κέντρο, έτσι ώστε οι Θεσσαλοί καρκινοπαθείς να νοσηλεύονται στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας ή της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, «από το λουκέτο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας μπορεί να προκύψει μια χρυσή ευκαιρία, που με τους κατάλληλους χειρισμούς των τοπικών παραγόντων δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Ιδιαίτερα όταν φαίνεται ότι τα δύο υπουργεία είναι καταρχήν θετικά σ΄ αυτή την προοπτική».

Στο πλαίσιο της προώθησης της προτεινόμενης λύσης επανέλαβε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει άμεσα με τον διοικητή της ΥΠΕ και με τους διοικητές του Γενικού και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ απηύθυνε έκκληση τόσο στους συναδέλφους του βουλευτές όσο και στις τοπικές αρχές, τον νεοεκλεγμένο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την περιφερειάρχη Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, το νομάρχη Λουκά Κατσαρό και το δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη, να στηρίξουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το εγχείρημα.

 «Σύσσωμη η θεσσαλική κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου και να μην μείνει απαθής και αμέτοχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης, που, επίσης, θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη του ιατρικού κόσμου, ιδιαιτέρως δε των νοσοκομειακών ιατρών.

Από την πλευρά τους οι δύο σύλλογοι διά των προέδρων τους Δημ. Λιούσια και Μαρίας Μέρμηγκα χαρακτήρισαν θετική προοπτική τη λειτουργία ενός Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία, ωστόσο δεν έκρυψαν τις επιφυλάξεις τους για την υλοποίηση του εγχειρήματος επικαλούμενοι τις δυσχερείς οικονομικές συγκυρίες και την προσπάθεια της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης.

«Εάν προωθηθεί η προτεινόμενη λύση, επιθυμούμε να γίνει ένα νοσοκομείο με ευρωπαϊκά πρότυπα γιατί οι καρκινοπαθείς και ιδιαίτερα τα παιδιά πρέπει να έχουν τη σωστή θεραπεία και μια αξιοπρεπή μεταχείριση παρά να στηθεί με προχειρότητα…», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι ακόμα και σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η ικανοποίηση του παιδο-ογκολογικού τμήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πάντως τόσο ο ίδιος όσο και η πρόεδρος των καρκινοπαθών Μαρία Μέρμηγκα ευχήθηκαν η πρόταση του κ. Ροντούλη να βρει συμπαραστάτες τους φορείς της Θεσσαλίας και δεσμεύτηκαν να αποστείλουν γραπτά υπομνήματα στα συναρμόδια υπουργεία αφού προηγουμένως συζητήσουν με τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη
Επόμενο άρθρο Νευρολογικά νοσήματα και θεραπευτικά δεδομένα