Συγκέντρωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη


 Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνουν τη Δευτέρα στη Λάρισα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, με αφορμή την επέτειο των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στην Αθήνα.

 Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και θα ακολουθήσει πορεία. Χθες το απόγευμα σε κοινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής, συμπεριλαμβάνοντας στο πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης και το θέμα της επικείμενης δίκης των 11 ανηλίκων που συνελήφθησαν στη Λάρισα, στα επεισόδια που έγιναν εκείνες τις ημέρες και δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη, με τον «τρομονόμο».

Ειδικότερα, εκπροσωπώντας τη Ν.Ε. του Συνασπισμού ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου ανέφερε:

«Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, τότε που χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική τρομοκρατία που είχε στερήσει τη ζωή στον δεκαεξάχρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, η αδιέξοδη κατάσταση που προκάλεσε τότε το ξέσπασμα της οργής της νεολαίας σε καμία περίπτωση δεν βελτιώθηκε. Αντίθετα, στις νέες συνθήκες που δημιουργεί το μνημόνιο και η τρόικα, οι νέοι της χώρας, αλλά και όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι, κυρίως οι γυναίκες και οι μετανάστες, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία και την ανασφάλεια. Παράλληλα, η κρατική καταστολή εντείνεται, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης κάθε ζωντανής φωνής εντός της κοινωνίας».

Και σε άλλο σημείο, επεσήμανε:

«Καλούμε τη νεολαία και όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη συλλογική αντίδρασή τους απέναντι στην επιχειρούμενη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, αλλά και απέναντι στα φαινόμενα κρατικής βίας και καταστολής. Ζητάμε την κατάργηση του κρυφοψηφισμένου τρομονόμου Νο 3, ο οποίος καταργεί τη διάταξη που είχε τεθεί ως ασφαλιστική δικλείδα για να μην συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων όταν συνδέονται με την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και όλους τους πολίτες της Λάρισας, να δώσουν δυναμικό παρών στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, στην Κεντρική πλατεία στις 6 το απόγευμα, αλλά και στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους ανήλικους το πρωί της 9ης/12 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και στην κρατική καταστολή, ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να θεωρούν τρομοκράτες όσους απεργούν ή διαδηλώνουν, διεκδικώντας τα αναπαλλοτρίωτα δικαιώματά τους στην εργασία, την ελευθερία, τη ζωή. Να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο το επίκαιρο όσο ποτέ σύνθημα του Δεκέμβρη: Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!».

Από το μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Δημ. Παπαδόπουλος, τόνισε:

«Την ώρα που η κυβέρνηση με την τρόικα (ΕΕ -ΔΝΤ-ΕΚΤ) ετοιμάζουν την πλήρη κατεδάφιση κάθε έννοιας δικαιώματος στο πλαίσιο της καπιταλιστικής κρίσης , στη Λάρισα επιχειρείται η θεσμική κατοχύρωση της αυθαιρεσίας και του ολοκληρωτισμού της εξουσίας μπροστά στο φόβο μαζικών λαϊκών αντιδράσεων. Στο πρόσωπο των 11 ανήλικων «τρομοκρατών» η κυβέρνηση με τους δανειστές-τοκογλύφους δικάζει τον εργαζόμενο λαό προληπτικά και με στόχο την πλήρη υποταγή του. Η μεγαλειώδης πορεία αλληλεγγύης στις 27 Νοέμβρη έδειξε τον δρόμο για το λαϊκό-εργατικό κίνημα και αποτελεί την πρώτη απάντηση στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν με το νομικό οπλοστάσιο των «τρομονόμων» και το περιβόητο μνημόνιο. Η αθώωση των μαθητών, η κατάργηση των «τρομονόμων» και η ανατροπή του μνημονίου και των εμπνευστών του αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις είναι καθήκον κάθε εργαζόμενου ενάντια στην προσπάθεια κατάλυσης κάθε στοιχειώδους δικαιώματος κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας.

Καλούμε κάθε πολίτη να πάρει μέρος στην πορεία στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 9 Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια της δίκης των ανήλικων μαθητών».

Τέλος, ο κ. Σάκης Κοκκινόπουλος από το ΚΚΕ (μ-λ), επεσήμανε:

«Μπορεί οι δράστες «ειδικοί φρουροί» Κορκονέας και Σαραλιώτης να καταδικάστηκαν, τελικά, πρωτόδικα στο Μικτό Ορκωτό της μακρινής Άμφισσας, η πολιτική όμως που «γέννησε» τη δολοφονία και όπλισε το χέρι τους, η πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης και των εκάστοτε διαχειριστών του, καλά κρατεί!

Η πολιτική, που βλέπει στη νεολαία – αλλά και στους εργαζόμενους και συνολικά στο λαό – τον εν δυνάμει εχθρό της. Αυτή, που αποτελεί απαραίτητο μέσο για την επιβολή των νέων δεινών για το λαό, από τη σημερινή διαχείρισή του, την κυβέρνησή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την εφαρμογή του Μνημονίου, με τα νέα σκληρά αντεργατικά μέτρα, με τις μαζικές απολύσεις, με την ακρίβεια και την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, με την αφαίρεση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δεκαετιών, παραδίδοντας το λαό, βορά στις λυσσαλέες ορέξεις των ιμπεριαλιστών της Τρόικας και του Δ.Ν.Τ.

Μια πολιτική που στήνει μαθητοδικεία, που κηρύσσει τις απεργίες παράνομες (Ναυτεργάτες, και όχι μόνο), που σέρνει ανήλικους σε δίκες, με τον λεγόμενο «αντι-τρομοκρατικό» νόμο, όπως τους 11 μαθητές στη Λάρισα, που συνελήφθηκαν το Δεκέμβρη του 2008, γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες διαδηλώσεις που ξέσπασαν ενάντια στη δολοφονία, και παραπέμπονται, με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες, σε δίκη, στις 9 του Δεκέμβρη, γιατί αποτελούν, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, «το νέο αίμα της τρομοκρατίας».

Μια πολιτική που επιστρατεύει ΜΑΤ, χημικά αέρια, ασφαλίτες, μηχανοκίνητες Ομάδες «Δίας» και «Δέλτα», ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Απέναντι στην πολιτική αυτή του συστήματος, λαός και νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο, από το ν’ αντισταθούν μαζικά, επίμονα και αποφασιστικά!».

Προηγούμενο άρθρο «Γλυτώστε τους κτηνοτρόφους από τα χρέη τους»
Επόμενο άρθρο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ