Πρώτευσαν σε σταυρούς οι… «γνωστοί»!


 Άνιση αποδείχτηκε η μάχη των υποψήφιων συμβούλων για την εκλογή τους, καθώς όπως αποδείχτηκε, με βάση τη σταυροδοσία κυριάρχησαν οι γνωστοί και καταποντίστηκαν οι νέοι και αφανείς.

 Με ελάχιστες εξαιρέσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα νέα άφθαρτα πρόσωπα θα λάμψουν διά της απουσίας τους και η περίφημη ανανέωση του πολιτικού συστήματος πάει περίπατο.

Αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, γιατροί και λαοπρόβλητοι επώνυμοι υποψήφιοι κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των συνδυασμών, ενώ φαίνεται ότι έπαιξαν -έστω και διακριτικά- τον δικό τους ρόλο κομματικοί μηχανισμοί και βουλευτικά γραφεία.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σε όσους υποψήφιους αντίκρισαν, έστω και καθυστερημένα, τη σκληρή πραγματικότητα της κάλπης. Καθηγητές Πανεπιστημίων, διακεκριμένοι επαγγελματίες, που γνωρίζουν τον σφυγμό της αγοράς και τις ανάγκες της πιάτσας, νέοι με μεταπτυχιακό και ντοκτορά δεν προτιμήθηκαν για πολλούς λόγους.

Δεν υιοθέτησαν τακτικές «μαυρογιαλούρου», δεν πήγαν πόρτα πόρτα, δεν έκαναν τις απαιτούμενες συμμαχίες και συνεργασίες με άλλους συνυποψηφίους, η αλήθεια λέει πως ίσως οι ψηφοφόροι να μην διεκδικούν το αλάθητο. Η ριζοσπαστική πρόταση που κατέθεσε υποψήφιος που εξελέγη μεν, αλλά αιφνιδιάστηκε από το συνολικό αποτέλεσμα είναι οι ψηφοφόροι να περνούν από εξετάσεις, για τη διαύγειά τους, όπως οι υποψήφιοι οδηγοί, που διεκδικούν το δίπλωμα ικανότητας.

Το πρόγραμμα και οι θέσεις του συνδυασμού λίγη επιρροή άσκησαν, πόσο μάλιστα οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του εκάστοτε υποψηφίου. Υποχρεώσεις, γνωριμίες, δημοτικότητα, ρουσφέτια και πάνω απ΄όλα σκοπιμότητα κυριάρχησαν στις επιλογές του …ώριμου ψηφοφόρου. Στον κανόνα αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι λεγόμενες μικρές παρατάξεις. Αρκεί να δει κανείς τους πρωτεύσαντες σε ψήφους και σε αυτές τις παρατάξεις. Στελέχη που έχουν τη δική τους ιστορία, υποψήφιοι που κινδυνεύουν να κάνουν επάγγελμα την υποψηφιότητά τους στις εκλογικές αναμετρήσεις κυριαρχούν στην πρώτη πεντάδα. Και αν σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η απρόσωπη Αθήνα το να εκλέγεται πρώτος ο Ψινάκης μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο, στη Λάρισα το φαινόμενο γεννά συζητήσεις και σαφώς προβληματισμό.

Προηγούμενο άρθρο Σημεία συνέντευξης του βουλευτή Λαρίσης Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Mega
Επόμενο άρθρο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ