ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


 Ανακοίνωση – μανιφέστο με την οποία αναλαμβάνουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των Θεσσαλών έδωσαν στη δημοσιότητα ο υπ. περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι τέσσερις υπ. αντιπεριφερειάρχες, Ρένα Καραλαριώτου (Λάρισας), Δημ. Αλεξόπουλος (Μαγνησίας), Χρ. Μιχαλάκης (Τρικάλων) και Βασ. Τσιάκος (Καρδίτσας) σημειώνοντας τα ακόλουθα:

  «Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών έστειλε ένα σαφές μήνυμα:

Οι Θεσσαλοί δεν εκβιάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις.

Οι Θεσσαλοί, θέλουν να αναλάβει την Περιφέρεια, μια Περιφερειακή Αρχή σοβαρή, υπεύθυνη και κυρίως διεκδικητική.

Που θα προτάξει το συμφέρον του τόπου μας και όχι το συμφέρον της εκάστοτε Κεντρικής Εξουσίας που συνηθίζει να χρησιμοποιεί τις Περιφέρειες για να περνά την αντιλαϊκή πολιτική της.

Τα μηνύματα που έστειλαν σε μας οι Θεσσαλοί με την ψήφο τους ήταν σαφή:

Οι πολίτες απαιτούν συνεργασία, σύνθεση απόψεων, ιδεών και θέσεων για τη Θεσσαλία.

Επιζητούν το σεβασμό στο διαφορετικό, στην άλλη άποψη, στους αγώνες όλων των συνυποψηφίων.

Θέλουν περιφερειάρχη διεκδικητικό, δυναμικό, ασυμβίβαστο για τη Θεσσαλία

Οι Θεσσαλοί, γνωρίζουν πώς κινηθήκαμε όλοι, σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Από τη μια πλευρά, ο εγωισμός, η αλαζονεία, τα εκβιαστικά διλήμματα.

Από την άλλη, η ευπρέπεια, το ήθος, ο σεβασμός των πολιτών και ο πολιτικός – προγραμματικός λόγος που εκφράσαμε εμείς, η «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Οι πολίτες είδαν, συνέκριναν και εκφράστηκαν. Επέλεξαν το συνδυασμό μας, δίνοντάς του καθαρή νίκη. Οι χιλιάδες των υπερήφανων Θεσσαλών δεν έσκυψαν το κεφάλι, ψήφισαν ανυπότακτα, ψήφισαν με σύνεση και λογική, ψήφισαν με ευθύνη για τον τόπο τους.

Σήμερα ενόψει του β’ γύρου των εκλογών, απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και ζητούμε να επικυρώσουν οριστικά την απόφασή τους.

Ζητούμε να ψηφίσουν το συνδυασμό της ευθύνης και της λογικής.

Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αλάνθαστοι, ότι είμαστε παντογνώστες, ότι έχουμε λύσεις για όλα. Δεν πιστεύουμε ούτε στους Μεσσίες (όπως εμφανίζει τον εαυτό της η άλλη πλευρά), ούτε στα θαύματα που μας υπόσχεται.

Δεν είπαμε ποτέ ότι μόνο εμείς έχουμε πρόγραμμα, όπως υπερφίαλα δηλώνει η άλλη πλευρά, υποτιμώντας όλους τους άλλους συνδυασμούς. Γιατί πρόγραμμα και προτάσεις έχουμε όλοι. Το θέμα είναι, προς ποια κατεύθυνση; Και ποιοι έχουν τη δύναμη να το κάνουν πράξη;

Είμαστε απλά άνθρωποι με εμπειρία και γνώση, έχουμε αγάπη για τον τόπο μας και τη φιλοδοξία να δώσουμε μάχες και να πετύχουμε το καλύτερο.

Και τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων, που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα καλύτερο και δικαιότερο παρόν και μέλλον.

Γιατί χωρίς συνεργασία, συναίνεση και συνεννόηση η Θεσσαλία δεν μπορεί να πάει μπροστά, με κίνδυνο οι Θεσσαλοί να παραμένουν στη μιζέρια και σε ανούσιες διαμάχες, που υπονομεύουν το μέλλον τους.

Με βάση τα παραπάνω δεσμευόμαστε ενώπιον όλου του θεσσαλικού λαού -ανεξάρτητα από την ψήφο του- για τα ακόλουθα:

1.Να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της διεκδίκησης και των αγώνων. Οτιδήποτε αντιβαίνει το συμφέρον της Θεσσαλίας μας βρίσκει απέναντί του απ’ όπου και αν εκπορεύεται, όποιο χρώμα και αν θα έχει η Κεντρική εξουσία.

2. Να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της συνεργασίας, του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Θέλουμε μια συνεργασία ισότιμη, ειλικρινή και η άποψη κάθε συνδυασμού και κάθε θεσσαλικού φορέα να εισακούγεται στη λήψη των αποφάσεων.

3. Κατανοούμε πλήρως και έχουμε συναίσθηση της κρίσης που περνά η πατρίδα μας. Κατανοούμε τη δύσκολη θέση της Κράτους και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στο ξεπέρασμα της κρίσης, με ανάπτυξη και όχι αποκλειστικά και μόνο με δημοσιονομικά μέτρα. Δεν θα είμαστε η Περιφερειακή Αρχή που θα κάνει Αντιπολίτευση για την Αντιπολίτευση. Δεν δεχόμαστε όμως τις άδικες επιλογές σε βάρος της Θεσσαλίας. Δεν δεχόμαστε να πληρώνει την κρίση μονίμως η περιφέρεια. Δεν δεχόμαστε να ισοπεδώνονται τα αδύναμα λαϊκά στρώματα με διαρκείς περικοπές εισοδημάτων και συρρίκνωση του κοινωνικού Κράτους. Γιατί πέρα από, Μνημόνια, φόρους, ελλείμματα και αριθμούς υπάρχουν και άνθρωποι Για όλα αυτά, θα μας βρουν απέναντί τους.

 4. Εγγυόμαστε ότι με την πολιτική και τη στάση μας θα ενώσουμε και δεν θα διχάσουμε – όπως δυστυχώς επιχειρούν ορισμένοι- τη Θεσσαλία και τον λαό της. Θα εργαστούμε για την προώθηση της περιφερειακής συνείδησης, για την οποία προειδοποιούμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, όπως την παρουσιάζουν όσοι δεν την ξέρουν.

Η περιφερειακή συνείδηση δεν είναι μόνο στα χαρτιά και στα λόγια. Κατακτιέται κάθε μέρα μέσα από την πράξη. Μακριά από τοπικισμούς και ανούσιους ανταγωνισμούς, θα αγωνιστούμε για την ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε κανένα τμήμα της Θεσσαλικής Περιφέρειας να μην αισθάνεται αδικημένο.

5. Εγγυόμαστε να είμαστε η Περιφερειακή Αρχή της διαφάνειας, της καθαρής και έντιμης διαχείρισης. Τα χρήματα των πολιτών θα πιάσουν τόπο μέχρι το τελευταίο ευρώ και κανένας νέος φόρος από πλευράς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να επιβαρύνει τα θεσσαλικά νοικοκυριά.

6. Η διοίκηση της Περιφέρειας βάζει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλουμε μια διοίκηση που θα ασκείται με ανοιχτές πόρτες και με ανοιχτά αυτιά στα προβλήματα και του τελευταίου πολίτη.

7. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του περιβάλλοντος, που για μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Θεσσαλίας. Να προστατεύσουμε τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε, να λάβουμε άμεσα και πρακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση κάθε πηγής ρύπανσης.

Να προωθήσουμε την ανακύκλωση με μονάδες επεξεργασίας υλικών, τον εμπλουτισμό του πράσινου, την παραγωγή καθαρής ενέργειας, την προώθηση φαρμακευτικών φυτών και εν τέλει να καλλιεργήσουμε μια νέα οικολογική συνείδηση ειδικά στις νέες γενιές των Θεσσαλών. Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην αξιοποίηση των αγροπεριβαλλοντικών Προγραμμάτων όπως η μείωση της νιτρορύπανσης, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η ολοκληρωμένη διαχείριση.

8. Δεσμευόμαστε για την καλή εξυπηρέτηση του πολίτη από Υπηρεσίες ευέλικτες και αποτελεσματικές, που θα ακούνε τον κόσμο και τις ανάγκες του και που θα αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Η διαφάνεια, η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση και η αποτελεσματικότητα είναι βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

9. Δεσμευόμαστε να παλέψουμε για τα μεγάλα έργα, την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών που θα απαντούν και στην ανεργία, για υποδομές υγείας και κοινωνικής στήριξης, για την ενίσχυση της Παιδείας και του Πολιτισμού.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Βαδίζουμε στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με πλήρη επίγνωση της αποστολής μας. Η μάχη είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Από τη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτόν είναι στα χέρια μας.

Απευθυνόμαστε στους Θεσσαλούς που μας ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που έκαναν μια άλλη επιλογή στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Τους ζητάμε να μας εμπιστευθούν. Να επιλέξουν με την ψήφο τους μια περιφερειακή Αρχή αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ενωτική, ικανή να τους υπηρετήσει και να τους προστατεύσει από κάθε επιλογή που υποβαθμίζει τη ζωή και το μέλλον τους.

Η νίκη της ερχόμενης Κυριακής θα είναι νίκη της Θεσσαλίας και κάθε Θεσσαλού».

Προηγούμενο άρθρο Πρώτευσαν σε σταυρούς οι... «γνωστοί»!
Επόμενο άρθρο Οι μαθητές ζωγράφισαν το σχολείο τους