Αστέριος Ροντούλης – ¨Ελεύθεροι Θεσσαλοί¨


 Μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν τον Περιφερειακό Συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», αλλά και τους ανθρώπους που στελέχωσαν τα δικά μας ψηφοδέλτια μάχης.

 Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα ουσιώδη ζητήματα των Θεσσαλών και του Θεσσαλικού χώρου, ζητώντας την αντικαθεστωτική ψήφο, προκειμένου να προληφθούν οδυνηρές εξελίξεις που, κατά νομοτελειακό τρόπο, επέρχονται επί δικαίων και αδίκων.

Η φωνή μας ακούστηκε και γι’ αυτό είτε συντηρήσαμε, είτε αυξήσαμε τις δυνάμεις μας σε κάποιες περιοχές. Βεβαίως, ευχόμασταν να λάβει σάρκα και οστά μια Θεσσαλική επανάσταση εντός κάλπης, χωρίς αυτή μας η προσδοκία να ικανοποιηθεί. Ο Θεσσαλός πολίτης, όπως άλλωστε και το σύνολο του εκλογικού σώματος, φάνηκε πως ψήφισε υπό το κράτος εκβιασμών, ανασφαλειών ή παρωχημένων στερεοτυπικών αντιλήψεων και, έτσι, το ποθούμενο δεν συντελέσθηκε, αφού επενέργησαν οι δυνάμεις της κομματικής αδράνειας.

Είμαστε πεπεισμένοι, όμως, ότι το πολιτικό κατεστημένο, αργά ή γρήγορα, θα αρχίσει να εκφυλίζεται, υπό το βάρος των αδιεξόδων που το ίδιο έχει δημιουργήσει. Όταν αυτό συμβεί, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις θα έρθουν στο προσκήνιο, για να εκφράσουν την εναλλακτική και ελπιδοφόρα πρόταση διακυβέρνησης.

Εμείς, ως «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», θα υπηρετήσουμε τους Θεσσαλούς από την θέση που μας έταξαν στην νέα αιρετή περιφερειακή διοίκηση, με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου και την προστασία των συμφερόντων των Θεσσαλών πολιτών.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους Θεσσαλούς, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, να ψηφίσουν με ελεύθερη από κομματικές προκαταλήψεις συνείδηση, προτάσσοντας την διασφάλιση ενός καλυτέρου μέλλοντος για τις επερχόμενες Θεσσαλικές γενιές. Η πολιτική και κομματική αντιπαλότητα πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στο ύψιστο διακύβευμα, δηλαδή μπροστά στην αποτελεσματική και με σχεδιασμό αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που πρέπει να αναδειχθεί από την εκλογική διαδικασία.

Προηγούμενο άρθρο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρονίων Πασχόντων
Επόμενο άρθρο Δήλωση του Μένουμε Θεσσαλία οικο-λογικά για το αποτέλεσμα των εκλογών