Ειδήσεις

Νύχτες κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου


Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου οι Νύχτες κινηματογράφου, που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία. Την Τρίτη 18 Ιουνίου περιμένουμε τους φίλους μας στο πρώτο Ciné – ραντεβού για το 2024. Θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας IFCinémaη ταινία:

Υψηλή Μαγειρική (Haute Cuisine/ Les Saveurs Du Palais,Γαλλία, 2012, 95΄) του Κριστιάν Βενσάν, με τους ΚατρίνΦρο, Ζαν ντ’ Ορμεσόν,ΙπολίτΖιραντό, Ζαν Μαρκ Ρουλό.

Υπόθεση: Η ΟρτάνςΛαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος τηςΓαλλικής Δημοκρατίαςτην καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από τη θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της ΣανςΕλιζέ. Παρά τον ανταγωνισμό και τη ζήλια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της, η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες…Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, προσωπικής μαγείρισσας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Μιτεράν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαν ντ’ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, είναι Γάλλος διανοούμενος. Γνώριζε καλά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του.

Η προβολή της ταινίας αυτή την εβδομάδα θα γίνει ημέρα Τρίτη κατ’ εξαίρεση. Τις επόμενες εβδομάδες οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε Τετάρτη. Ως προς το πρόγραμμα των ταινιών, στις 26 Ιουνίου θα προβληθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό ΣύλλογοΦίλων Μουσικής EnnioMorricone Ελλάδας “Ennio On BigScreen” η αριστουργηματική κινηματογραφική ταινία των αδελφών PaoloκαιVitorrioTaviani «Αλλονζανφάν». Θα ακολουθήσουν επιλεγμένες γαλλικές ταινίες, ενώ στη συνέχεια θα προβληθούν ισπανόφωνες ταινίες σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Πληροφορίες στο τηλ. 2413508242, καθημερινά 08.00-20.00.

Ώρα έναρξης προβολής: 21.30.

Είσοδος δωρεάν.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Χάλκη με τη Μελία
Επόμενο άρθρο Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία της εργατικής τάξης