Ειδήσεις

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 11.30 π.μ., στο Διαχρονικό Μουσείο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ορφικοί Διάλογοι». Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και του Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Κωσταντίνου Ντάγκα (Hope) και Enzo Rovella, σε επιμέλεια του Francesco Piazza και συντονισμό του Βασίλη Καραμπάτσα.

Η έκθεση αντλεί έμπνευση από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, που βρέθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1962 στο Δερβένι (Μακεδονία) και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Με την εγγραφή του το 2015 στον κατάλογο της Μνήμης του Κόσμου της UNESCO, αναγνωρίστηκε η παγκόσμια σημασία του, καθώς αντικατοπτρίζει πανανθρώπινες αξίες, όπως την ανάγκη ερμηνείας του κόσμου, την επιθυμία ένταξης σε μία οργανωμένη κοινωνία και την αγωνία αντιμετώπισης του τέλους της ζωής.

Ο συντονιστής της έκθεσης, Βασίλης Καραμπάτσας, και ο ίδιος ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ντάγκας θα παρουσιάσουν τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής της έκθεσης, που φιλοξενούνται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Μέσω της εκθεσιακής προβολής των έργων παρακινείται ο θεατής ώστε να ενεργοποιήσει όλες του τις αισθήσεις, με στόχο να απολαύσει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης.

Προηγούμενο άρθρο Λιβάνιος σε Μάξιμο: Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ως κύρια δομή του δήμου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αυγενάκη – Κουρέτα: Αισιοδοξία για συνέχιση και ισχυροποίηση της καλής συνεργασίας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία