Ειδήσεις

Λιβάνιος σε Μάξιμο: Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ως κύρια δομή του δήμου


Το μέλλον του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (ΔΩΛ) αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της επικοινωνίας του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο, στη σκιά ερωτηματικών μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση πλειάδας Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

«Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του Δήμου». Τα παραπάνω τόνισε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε επικοινωνία που είχε με τον κυβερνητικό βουλευτή του νομού, για το θέμα που έχει ανακύψει στην τοπική κοινωνία σχετικά με το ΔΩΛ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφουγκραζόμενος την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την επόμενη μέρα του Ωδείου, μετά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου από το υπουργείο Εσωτερικών και την κατάργησή του ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, επικοινώνησε με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, εξηγώντας του την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας για την από εδώ και πέρα πορεία του ιστορικού Δημοτικού Ωδείου.

Ο κ. Θοδωρής Λιβάνιος διαβεβαιώνει ότι «το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ως κύρια δομή του δήμου. Η ενσωμάτωσή του θα δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και αρτιότερη οικονομική διαχείριση. Το σύνολο του προσωπικού μεταφέρεται στον δήμο με την ίδια σχέση εργασίας. Ο δήμος Λαρισαίων έχει μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του δήμου, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

 

Φωτ. αρχείου: Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση Μαθητών/τριων Γυμνασίου Αμπελώνα για τον Εθελοντισμό
Επόμενο άρθρο Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορφικοί Διάλογοι» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας