Ειδήσεις

Μάξιμος: Εκδήλωση σεβασμού στην σπουδαία προσφορά της Πολεμικής μας Αεροπορίας


«Η τοποθέτηση του εμβληματικού αεροσκάφους φάντομ σε περίοπτη θέση στο ΑΤΑ υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς της Λάρισας με την πολεμική μας αεροπορία, ενισχύει το πατριωτικό φρόνιμα σε μια εποχή που η πατρίδα μας αναδεικνύεται ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή -όπου πια χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου- και σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε κάθε ξένη επιβουλή». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την αποκαλυπτήρια τελετή του Εκθεσιακού Αεροσκάφους F-4E, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του πενθήμερου εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Μαχητική ετοιμότητα

Ο Θεσσαλός πολιτικός και ιστορικός ερευνητής αφού συνεχάρη τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα, για την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι «η πολεμική μας αεροπορία αποτελεί για δεκαετίες ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ελευθερίας μας. Οι Έλληνες πιλότοι, που επαξίως θεωρούνται από τους καλύτερους στον κόσμο, με τις πτητικές τους ικανότητες αλλά και τον φλογερό πατριωτισμό τους, βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση και μαχητική ετοιμότητα για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Προς όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες η Πολιτεία οφείλει απέραντη ευγνωμοσύνη. Και η τελετή αυτή συνιστά μια έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού στην σπουδαία ιστορία και προσφορά της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα σπουδαία στην εποχή τους πολεμικά αεροσκάφη, όπως τα φάντομ, σήμερα έχουν διαδεχθεί υπερσύγχρονα αεροσκάφη που σχίζουν τους ελληνικούς ουρανούς του Αιγαίου, όπως τα RAFALE ή τα εκσυγχρονισμένα F-16».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο περιθώριο των αποκαλυπτηρίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με βετεράνους απόστρατους αξιωματικούς που πέταξαν με φάντομ φέρνοντας τα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, απόστρατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων κι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Βασίλης Κλόκοζας, και υπηρετήσαντες κληρωτοί σε αεροσκάφη F-4.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Eρώτηση Γιώργου Λαμπρούλη για τις μεγάλες κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές του Νομού Τρικάλων