Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας


Ολοκληρώνεται σήμερα το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας με ελληνικό διαγωνιστικό , ανακοίνωση των βραβείων και την απονομή. Συγκεκριμένα σήμερα Κυριακή στον Κινηματογράφο Βικτώρια από τις 6:30 έως τις 8:30 θα έχει ελληνικό διαγωνιστκό και στις 9:00 ανακοίνωση βραβείων και απονομή.

Το Φεστιβάλ προσκαλεί όλους να παρακολουθήσουν την απονομή και να χειροκροτήσουν τους νικητές και όλους τους συμμετέχοντες.

 ΄Ολες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό.

Η 15η διοργάνωση προσαρμοσμένη στο επίκαιρο και καυτό θέμα των πλημμυρών στη Θεσσαλία έθεσε πρωταρχικό της αφιέρωμα αυτό της κλιματικής κρίσης, μια που θέση του φεστιβάλ είναι και η ανάδειξη της επικαιρότητας.

΄Εγιναν ομιλίες, συζητήσεις, προσκλήθηκαν οι πρωταγωνιστές των δύσκολων ημερών της πλημμύρας,  προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και γενικά αναδείχθηκε το θέμα των κινδύνων από την παρέμβαση των ανθρώπων στη φύση.

Αναδείχθηκαν όμως και άλλα επίκαιρα θέματα όπως αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο του κινηματογράφου,καθώς και το πολυσυζητημένο θέμα της μεταφοράς λογοτεχνικών έργων στον κινηματογράφο και κυρίως στη μικρή οθόνη με τη μορφή σειρών.

Στο διαγωνιστικό Ελληνικό,Διεθνές και animation όπως κάθε χρόνο προβλήθηκαν ταινίες από όλο τον κόσμο τις οποίες παρακολούθησε η κριτική επιτροπή και μεγάλο κοινό.

Σημαντικά εργαστήρια έγιναν τόσο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όσο και κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ ευχαριστεί όσους συνέβαλαν ώστε παρά τις δύσκολες συνθήκες να γίνει ένα πλούσιο και μαζικό φεστιβάλ και ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που ήταν παρόντες σε όλη τη διοργάνωση.

Η στήριξη που είχε από το Υπουργείο Πολιτισμού την Περιφέρεια Θεσσαλίας,το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,το ΕΚΟΜΕ,το Γαλλικό Ινστιτούτο ήταν καθοριστική για την πραγματοποίησή του.

Ωστόσο εκείνο που είναι το ζητούμενο είναι ένας θεσμός που κρατάει 15 συνεχή χρόνια να ενδυναμωθεί. Να συμπράξουν όλοι οι φορείς,να γίνει υπόθεση της κοινωνίας και της πόλης της Λάρισας,ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης ανθρώπων του κινηματογράφου και κυρίως καλλιτεχνών κάθε κλάδου. Το πετυχαίνουν μικρότερες πόλεις,μπορεί σίγουρα και η πόλη μας.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας σχεδιάζεται ήδη.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Εκδήλωση σεβασμού στην σπουδαία προσφορά της Πολεμικής μας Αεροπορίας