Στο εργατικό κέντρο Λάρισας ο Κ. Αγοραστός


-«Συνυπολογίζουμε τις θέσεις του ΕΚΛ στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα»

«Οι πολίτες αναγκάζονται να υποβληθούν σε θυσίες που δεν επέλεξαν και δοκιμασίες που δεν τους αξίζουν χωρίς ταυτόχρονα να είναι βέβαιοι ότι οι αιματηρές, σε πολλές περιπτώσεις, θυσίες τους θα πιάσουν τόπο ώστε στο μέλλον τα πράγματα να είναι καλύτερα».

 Αυτό τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντησή του με τον πρόεδρο κ. Θανάση Βάιο και τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

«Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής είναι λανθασμένο καθώς οδηγεί στο στασιμοπληθωρισμό, δηλαδή τον υψηλό πληθωρισμό από τη μια και την ύφεση από την άλλη», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχουν ανάσες ανάπτυξης, περικόπηκαν οι δημόσιες επενδύσεις, δεν πέφτουν χρήματα στην αγορά, ενώ η φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται κι έτσι η ύφεση βαθαίνει. Συνεπώς, θα απαιτηθούν ακόμη περισσότεροι φόροι, που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση κι ο φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται».

Ο κ. Κ. Αγοραστός εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του ως «πανεπιστημιακού της οικονομικής επιστήμης» όπως διευκρίνισε στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας την εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα». Ο υποψήφιος περιφερειάρχης εστίασε κυρίως στα «άνισα και άδικα μέτρα» και υπογράμμισε ότι «το Μνημόνιο πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους».

Στη συνάντηση, την οποία ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε ως «εξαιρετικά εποικοδομητική», έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους όπως οι περικοπές μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, οι επώδυνες για ασφαλισμένους- συνταξιούχους αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ όπως του ΟΣΕ, η αύξηση της ανεργίας, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου επέδωσε στον κ. Κ. Αγοραστό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, τις οποίες ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να συνυπολογίσει στην εκπόνηση του αναπτυξιακού του προγράμματος για την Θεσσαλία.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση σε Παπατόλια από Ροντούλη Αστέριο
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις Ασ. Ροντούλη για το ζήτημα του Λιγνίτη