Απάντηση σε Παπατόλια από Ροντούλη Αστέριο


 Ο κ. Παπατόλιας παραβιάζει ανοικτές θύρες και γίνεται, μάλλον, κουραστικός. Από την αρχή, ήμουν ο πρώτος που τόνιζα την σημασία του δημόσιου διαλόγου, με επιχειρήματα, μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών, χωρίς όμως τις επικοινωνιακές φιοριτούρες και τις προϋποθέσεις του κ. Παπατόλια.

 Με άλλα λόγια, επανειλημμένως έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ όχι μόνον επτά αλλά δεκατεσσάρων δημοσίων διαλόγων μεταξύ όλων των υποψηφίων περιφερειαρχών, στη βάση των ανοιχτών και μη προκαθοριζομένων θεματικών κύκλων, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να εκδιπλώσουν το σύνολο της πολιτικής τους πλατφόρμας αυθορμήτως και χωρίς φτιασιδώματα. Άλλωστε, ο ανοικτός διάλογος είναι εκείνος που δεν θα επιτρέψει στον κ. Παπατόλια να συμβουλεύεται το μπλοκάκι του.

Πρέπει επίσης να επισημάνω κάποια πράγματα. Πρώτον, ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σύνολο των υποψηφιοτήτων και, συνεπώς, ο κ. Παπατόλιας καλά θα κάνει να μην  βιάζεται γιατί με τις φούριες του μάλλον προκαλεί τη θυμηδία παρά το ενδιαφέρον.

Δεύτερον, καλά θα κάνουν οι συνεργάτες του να μην χρησιμοποιούν προσβλητικά λόγια και ιδιαιτέρως τον  όρο φυγομαχία, την στιγμή που ο κόσμος γνωρίζει τους αγώνες όλων των υποψηφίων – μηδενός εξαιρουμένου – για το συμφέρον και τα δίκαια αιτήματα των Θεσσαλών. Λίγη αυτοσυγκράτηση και αυτογνωσία δεν βλάπτει. Αντιθέτως, η προπέτεια δείχνει κακό χαρακτήρα και ανασφάλεια.

Τρίτον, ο κ. Παπατόλιας πρέπει να καταλάβει ότι οι επικοινωνιακού τύπου πομφόλυγες που μεταχειρίζεται προσιδιάζουν σε ανθρώπους που επιδιώκουν το φαίνεσθαι και όχι την ουσία των πραγμάτων.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι υποψήφιοι έχουν όλο τον καιρό μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και την εν γένει παρουσία τους να διαμορφώσουν το ελάχιστο της συναίνεσης επί των κρισίμων Θεσσαλικών ζητημάτων, που άλλωστε είναι και το ζητούμενο κατά τον κ. Παπατόλια. Οι Θεσσαλοί πολίτες διαθέτουν την οξυδέρκεια εκείνη που θα τους επιτρέψει να αντιληφθούν τις θέσεις και τις απόψεις των συνδυασμών για τα προβλήματα και το αναπτυξιακό μέλλον της Θεσσαλίας, χωρίς τηλεοπτικούς ή άλλους μεσολαβητές.

Τέλος, μια φιλική συμβουλή προς τον κ. Παπατόλια: ο ελιτισμός μπορεί να αρέσει στο Κολωνάκι, στη Θεσσαλία όμως προκαλεί αποστροφή. Δεν χρειαζόταν επιστολές και ανακοινώσεις στον Τύπο. Ένα απλό τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό.

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για συνάντηση εργασίας των επικεφαλής των συνδυασμών
Επόμενο άρθρο Στο εργατικό κέντρο Λάρισας ο Κ. Αγοραστός