Ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εμπρησμών και φθορών που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε περιοχή του Δήμου Τεμπών


Εξιχνιάστηκαν, από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, περιπτώσεις εμπρησμών και φθορών που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Συνελήφθησαν, 08-07-2023 σε περιοχή του Δήμου Τεμπών, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, -5- ημεδαποί, εκ των οποίων -2- ανήλικοι, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος -1- ακόμη ημεδαπού (δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου), σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα του εμπρησμού, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της αυθαίρετης χρήσης μεταφορικού μέσου και της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι -4- δράστες, με διαφορετικό ρόλο ο καθένας τους, τέλεσαν τις κάτωθι πράξεις στην ίδια περιοχή του Δήμου Τεμπών:

 

  • την 6-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού έθραυσαν το παράθυρο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έριξαν εντός αυτού εύφλεκτο υγρό – βενζίνη και έβαλαν φωτιά σε αυτό, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του &

 

  • την 8-7-2023 τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού έθραυσαν με πέτρα το τζάμι οικίσκου – γραφείου εταιρείας, έριξαν στο εσωτερικό του εύφλεκτο υγρό – βενζίνη, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς, προκαλώντας φθορές σε αυτό.

 

Επιπλέον, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψαν τα ακόλουθα:

 

  • την 4/5-7-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, οι -5- δράστες, ενεργώντας από κοινού, έθεσαν σε λειτουργία μηχάνημα έργων (μπουλντόζα), προκαλώντας φθορές σε υποδομές σε περιοχή του Δήμου Τεμπών &

 

  • την 6-7-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε μπαρ-αναψυκτήριο σε περιοχή του Δήμου Τεμπών, οι -2- από τους δράστες προκάλεσαν φθορές, με αιχμηρό αντικείμενο, σε -65- ξαπλώστρες.

 

Κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, -2- ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης και είδη ιματισμού και υπόδησης.

 

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ημεδαπός για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

 

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους παντού
Επόμενο άρθρο Δράση ενημέρωσης σχετικά με τους έξυπνους τρόπους προστασίας από τον ήλιο και τον καύσωνα από την 11η Το.Μ.Υ Φιλιππούπολης