Ειδήσεις

Σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης


Στο διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Όσσα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Παναγιώτη  Γκατζόγια, Ζήση Γκανάτσιο, Χρήστο Κρικώνη και Γιώργο Ντόντο, τον δημοτικό σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤ  Χρήστο  Κακαγιάννη, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Όσσας Γιώργο Μακρυγιάννη και Συκουρίου Μιχάλη Γκουντή και τους τοπικούς συμβούλους Αντώνη Γούσιο, Γιώργο Λιόγκα, Τίνα Μαργαρίτη και Όλγα Μπακαγιάννη, φίλους και συνεργάτες.
 Την Παρασκευή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο γραφικό παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Όσσας, λειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου και συλλειτουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα. 
Οι δύο ιερείς αναφέρθηκαν στο βίο των Αγίων και στο χριστιανικό τους έργο προς τους πάσχοντες, τονίζοντας ότι καλό είναι να μιμηθούμε και τις πράξεις τους με τη ζωή μας.
Την ίδια μέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. Ακολούθησαν εγκαίνια της Πινακοθήκης της Όσσας, όπου ο κ. Αντώνης Καλτσογιάννης, με καταγωγή από την Όσσα, δώρισε έργα από τη συλλογή του απλόχερα στο Σύλλογο, τα οποία ο Σύλλογος εκθέτει μόνιμα σε διαμορφωμένη αίθουσα στο πρώην δημοτικό σχολείο Όσσας. Εκεί, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελής, σε μια σεμνή τελετή, βράβευσε τον κ. Καλτσογιάννη για την ευγενική παραχώρηση των έργων του και ο Δήμαρχος κ. Μανώλης σε σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου και ευχαρίστησε από καρδιάς τον συντοπίτη δωρητή των έργων κ Καλτσογιάννη για την ευγενική προσφορά του, ευχόμενος να είναι γερός και να συνεχίσει να δημιουργεί. Συγχρόνως στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου Όσσας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Όσσας κ. Μακρυγιάννης, πργματοποίησε έκθεση ψηφιδωτού, με δημιουργίες ψηφιδωτών από δημότες του Δήμου Τεμπών, με την καθοδήγηση του ιδίου.
   O εορτασμός των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί με τον όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία.
Στη συνέχεια, το βράδυ του Σαββάτου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Όσσας, διοργάνωσε το καθιερωμένο 12ο Αντάμωμα Όσσας σε συνεργασία με τον ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. του Δήμου Τεμπών, στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά από την Νέα Κρήνη “Η Μπουμπουλίνα” του Δήμου Καλαμαριάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου και τα χορευτικά τμήματα της Όσσας και του Πουρναρίου, με τον χοροδιδάσκαλο κ. Μιχάλη Τσακνάκη. Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν, πρόεδροι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου όχι μόνο από την Όσσα, αλλά και από  τις γύρω περιοχές του Δήμου Τεμπών, ακόμη και από τη Λάρισα.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών μεταύ άλλων ανέφερε: “Είναι πολύ ευχάριστο να είμαστε υγιείς και να ανταμώνουμε μεταξύ μας, ειδικά με ανθρώπους που κατάγονται από την Όσσα. Η προσφορά του Συλλόγου στο χωριό μας είναι ανεπανάληπτη και προτρέπουμε και άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν, διότι η ανιδιοτελής προσφορά είναι μεγαλείο. Ως δημοτική Αρχή είμασταν είμαστε και θα είμαστε  δίπλα στο Σύλλογο στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που κάνουν. Συγχαρητήρια στο Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Μορφωτκού Συλλόγου Όσσας για την σημερινή εκδήλωση. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να ανταμωθούμε και πάλι όλοι μαζί του χρόνου στο 13ο Αντάμωμα Όσσας και να έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι”.
   Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο κ. Κολλάτος και κα Κωστή.  
Προηγούμενο άρθρο 10ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών -Βορειοθρακιωτών το τριήμερο 7-9 Ιουλίου στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ημερήσια εκδρομή της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε Οχυρό Ρούπελ- Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου- Λίμνη Κερκίνη