Ειδήσεις

Ημερήσια εκδρομή της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε Οχυρό Ρούπελ- Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου- Λίμνη Κερκίνη


Την Κυριακή 2 Ιουλίου 20223 η Τοπική Διοίκηση Λάρισας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε εκδρομή στον Νομό Σερρών. Πρώτη στάση το Οχυρό Ρούπελ όπου είδαμε από κοντά τις μοναδικές για την εποχή εγκαταστάσεις, ενώ ενημερωθήκαμε για τις πιο ηρωικές στιγμές αντίστασης των Ελλήνων έναντι των Γερμανών στην Ευρώπη, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Επόμενη στάση η γυναικεία Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου με την ιδιαίτερη Αγιορείτικη αρχιτεκτονική αλλά και φιλοξενία, όπου οι γερόντισσές μας ενημέρωσαν για το ιστορικό της Μονής και την σχέση της με το Άγιον Όρος (Ι.Μ.Ξενοφώντος). Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον γραφικό οικισμό ΄΄Άνω Πορόια΄΄ όπου γευτήκαμε τοπικά εδέσματα και προμηθευτήκαμε παραδοσιακά προϊόντα, ενώ ακολούθησε στάση στην περιοχή του Λιθότοπου  για στιγμές χαλάρωσης με την εκπληκτική θέα του φράγματος και της λίμνης Κερκίνης.

Η διάθεση και το χαμόγελο των εκδρομέων αποδεικνύει την επίτευξη του σκοπού αυτής της εκδρομής, που ήταν  η χαλάρωση, η ψυχική τόνωση και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκδρομείς για την συμμετοχή τους και την άψογη συνεργασία, αλλά και την Τοπική Διοίκηση Σερρών για την φιλοξενία και στήριξη ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εξόρμηση μας.

Προηγούμενο άρθρο Σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης
Επόμενο άρθρο Διακοπή της υδροδότησης, στην παραλία Αιγάνης (Μεσάγγαλα) την Τρίτη 04/07