Ειδήσεις

10ο Μαθητικό Συνέδριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας


H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργανώνει το 10ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον Πολιτισμό του τόπου μου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/5/2023 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και την Πέμπτη 1/6/2023 στο πάρκο Αλκαζάρ. Το φετινό Μαθητικό Συνέδριο είναι αφιερωμένο στο «Δάσος», ως απάντηση στα πλαίσια της Αειφόρου αντιμετώπισης του «Ενεργειακού Ζητήματος» και έχει στόχο την προσέγγιση του φυσικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς ως περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αγαθού, που είναι ανάγκη να διατηρηθεί, να προστατευθεί και να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τη διοργάνωση του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου, υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και άλλοι φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής μας.Το Μαθητικό Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Διεθνούς Δικτύου ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση», το οποίο έχει Εθνικό Χειριστή την  Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) και Συντονιστή Φορέα τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, καθώς και στο πλαίσιο των δράσεων των Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων που συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο συμμετέχουν  1100 μαθητές και μαθήτριες – Σύνεδροι, των εξής είκοσι οκτώ (28) Σχολικών Μονάδων: 9o Νηπιαγωγείο Λάρισας, 18ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 25ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 27ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 52o Νηπιαγωγείο Λάρισας, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Μπόμπολου Χρυσάνθης, Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, 1ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα, Νηπιαγωγείο Καλοχωρίου,  2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 19o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 27ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Ελληνική Παιδεία Δημοτικό Γυμνάσιο Μ.Ι.Κ.Ε. (Σχολή Καραβάνα), Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου και 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου.

Οι εργασίες του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις δύο (2) ημερών:

  • Τετάρτη 31/5/2023, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Η είσοδος θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

  • Πέμπτη 1/6/2023, στο πάρκο Αλκαζάρ, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ., οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρακολουθήσουν Βιωματικά Εργαστήρια Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τα οποία θα συντονίσουν: το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη της Φιλιππούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Οι Καλαρρύτες».Στο τέλος της δράσης, οι μαθητές/τριες θα πάρουν μέρος σε ένα πανηγύρι παρουσίασης παραδοσιακών χορών.

 

 

 

Η  ΔιευθύντριαΠΕ Λάρισας

 

 

 

 

  Αικατερίνη Καραγιώργου

Προηγούμενο άρθρο Βασική Υποστήριξη Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Η σύγχρονη βιομηχανική κοστολόγηση ως εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων