Ειδήσεις

Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Η σύγχρονη βιομηχανική κοστολόγηση ως εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρες 9:30 – 15:30, με θέμα: «Η σύγχρονη βιομηχανική κοστολόγηση ως εργαλείο λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα (Λ. Καραμανλή & Βιομηχανίας, 1ος όροφος.

Σήμερα που οι αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον είναι ραγδαίες και δοκιμάζεται η βιωσιμότητα των οικονομικών μονάδων, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το αντικείμενό της, να γνωρίζει με ακρίβεια το κόστος όχι μόνο των προϊόντων της, αλλά όλων των δραστηριοτήτων που εκτελούνται μέσα στην επιχείρηση.

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι η κατανόηση των αιτιών που επηρεάζουν τα κόστη της επιχείρησης, αλλά και της συμπεριφορά τους σε σχέση με την αυξομείωση του όγκου της δραστηριότητας ή των πωλήσεων, που πραγματοποιείται σε κάθε χρονική περίοδο. Οι γνώσεις αυτές, είναι απαραίτητες τόσο για την διοίκηση & έλεγχο του κόστους, όσο και για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων που βελτιώνουν την κερδοφορία και εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Απευθύνεται σε επιχειρηματίες και στελέχη ανώτατης διοίκησης, στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών και παραγωγής, στελέχη που λαμβάνουν διοικητικές αποφάσεις σχετικά με την διαχείριση των προϊόντων-υπηρεσιών αλλά και υπεύθυνους τμημάτων που διαχειρίζονται σημαντικό μέρος των οικονομικών πόρων της επιχείρησης

Οι συμμετέχοντες μετά την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν την κοστολογική δομή της επιχείρησης και να περιγράφουν τις διαδικασίες κοστολόγησης, να επιλέγουν το καταλληλότερο σύστημα κοστολόγησης για την επιχείρησή τους έτσι ώστε να προσδιορίζεται με αντικειμενικό τρόπο το κόστος των προϊόντων, να αναλύουν τα συστατικά του κόστους και να αναγνωρίζουν με ποιο τρόπο και σε ποιο βαθμό επηρεάζουν την κερδοφορία της επιχείρησης και επιπλέον να συνδέουν την κοστολόγηση με τον προγραμματισμό και τον έλεγχο της δραστηριότητας της επιχείρησης.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Χαραλαμπίδης Γεώργιος, ο οποίος γεννήθηκε το 1966 και από το 1991 έως το 2011 εργάστηκε ως στέλεχος οικονομικών υπηρεσιών, σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Από το 2011 έως σήμερα, διαθέτοντας πλέον πλούσια επαγγελματική εμπειρία αλλά και υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση, δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα στρατηγικής οικονομικής διοίκησης. Επιπλέον, από το 2020 συνεργάζεται με την PKF Hellas S.A., ως υπεύθυνος του τομέα Corporate Finance.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το κόστος του σεμιναρίου  και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κ. Χαρούλα Γκουσγκούνη) στο τηλέφωνο: 2410555507 και το email: members@sthev.gr.

Προηγούμενο άρθρο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ στη Θεσσαλία