Ειδήσεις

Εκπαιδευτική ημερίδα για θέματα ψυχικής υγείας


Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λάρισας και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, αναγνωρίζοντας την σημασία της παρακολούθησης της δυναμικής και των αναγκών της κοινωνίας μας, εν μέσω δύσκολων ψυχοπιεστικών συνθηκών, διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της 5ης Υ.ΠΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05.05.2023, στις 15:00μμ, στο Πάρκο Καινοτομίας Λάρισας «JOIST», με στόχο την ενημέρωση και εξοικείωση του πληθυσμού με την Πρωτοβάθμια Ψυχιατρική περίθαλψη, τον επαναπροσδιορισμό αυτής βάση των αναγκών της Ελληνικής Κοινωνίας, με στόχο την βελτίωση των παροχών φροντίδας και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Ψυχιατρικής Περίθαλψης στο Ν. Λάρισας.

Η ημερίδα περιλαμβάνει εισήγηση που αναφέρεται στο έργο της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και στην ανάγκη ύπαρξης οργανωμένου δικτύου υπηρεσιών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ασθενή στην κοινότητα, ελαχιστοποιώντας το φαινόμενο της ιδρυματοποίησης.

Θα ακολουθήσει αναφορά στο έργο και στις δραστηριότητες του Κ.Ψ.Υ. Λάρισας, τόσο του Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων όσο και του Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων, σε ότι αφορά την ψυχιατρική παρακολούθηση και φροντίδα ασθενών στην κοινότητα, την πρόληψη κι αγωγή Κοινότητας, την Ψυχοκοινωνική στήριξη και επανένταξη των ασθενών εκτός Νοσοκομείου.

Είναι σημαντική επίσης η αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Κοινοτική Ψυχιατρική συνδέεται με τις ανάγκες και τις κρίσεις, πολλαπλών μορφών, της ευρύτερης κοινωνίας, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές, είτε για υγειονομικές κρίσεις, είτε για ατυχήματα μεγάλης κλίμακας και την συνεχή ανάγκη για εξέλιξη της πρωτοβάθμιας ψυχιατρικής περίθαλψης και φροντίδας.

Θα ακολουθήσει εισήγηση με θέμα την παρουσίαση των Κινητών Μονάδων Ενηλίκων και Παίδων στον Ν. Λάρισας, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της προσβασιμότητας στον ψυχικά πάσχοντα, χωρίς παρεμπόδιση από χωροταξικούς συντελεστές, με αμεσότητα κι εγγύτητα και την δυνατότητα θεραπείας πλησίον του τόπου κατοικίας των ασθενών. Στόχο αποτελεί η ενίσχυση της ισοτιμίας στην συνεχιζόμενη φροντίδα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Τελέστηκαν τα εγκαίνια του 1ου Βρεφονηπιακού σταθμού του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι
Επόμενο άρθρο Τη Λάρισα επισκέφτηκε πρόσφατα τετραμελής αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού