Ειδήσεις

Ο Αίσωπος και οι μύθοι του στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο


Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα παρουσιάζει τη νέα του παράσταση που φέρνει φρέσκο παραμυθένιο αεράκι στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο μέχρι το καλοκαίρι.

Οι μύθοι του Αισώπου, χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους, παραμένουν επίκαιροι, αποτελώντας τον σπόρο για μια σοφία διαχρονική, γνώση και φρόνηση.

Εμείς φυτεύουμε τον σπόρο των μύθων του Αισώπου στα παιδιά μας και περιμένουμε να ανθίσει μέσα τους ο καρπός και να ζήσουν αρμονικά με τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα.

“Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”, “Η αλεπού κι η κότα”, ‘Ο λαγός και η χελώνα”, “Ο γάιδαρος που ήθελε να γίνει λιοντάρι”, είναι ιστορίες σύντομες, διδακτικές και συμβολικές και πολύ διασκεδαστικές!

Σε αυτό το δάσος που ήρθαμε σε μιαν άλλη εποχή, ζώα πολλά ευτυχισμένα ζούσανε και εχθροί δεν είχαν γίνει. Και ζούσε και ένας άνθρωπος, Αίσωπος το όνομά του, που τριγυρίζει μες τη σιγαλιά και ό,τι έβλεπε το πρόσεχε. Τα ζώα, τα δέντρα, τα πουλιά, τα έντομα .. Και ύστερα μύθους έγραφε, ωραία παραμύθια, που ήταν όλα ψέματα, μα ήτανε και αλήθεια.

Στα παραμύθια του έβαζε τα ζώα να μιλάνε, να παίζουν, να χορεύουνε, να κλαίνε, να γελάνε. Και αυτό γιατί πίστευε ότι τα ζώα έχουν- για όσους τα προσέχουν – αδυναμίες ανθρώπινες και ανθρώπινα ελαττώματα.

 

Ή αν το θέλετε αλλιώς, θέλησε να αποδείξει πως είναι… ζώα οι άνθρωποι! Μα για να μην τους θίξει, και να τους πει ότι έχουνε και τσιγκουνιά και τεμπελιά και κατεργαριά και ότι ποτέ δεν σκέφτονται ειλικρινά και αθώα, τα ανθρώπινα ελαττώματα τα φόρτωσε στα… ζώα!

 

Συντελεστές παράστασης:

Κατασκευή κούκλας: Φωτεινή Καλούδη

Σκηνικά, ζωγραφική σκηνικών: Γιάννης Γεωργιάδης

Διασκευή για το κουκλοθέατρο : Φωτεινή Καλούδη

Φωτογραφίες : Κατερίνα Λιάπτσιου

Παίζουν: Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα (13 μεγάλες κούκλες) και η κουκλοπαίκτρια Φωτεινή Καλούδη

Παραστάσεις για το κοινό:

Πρεμιέρα Σάββατο 18/3 ώρα 18:00, Κυριακή 19/3 ώρα 11:00 και κάθε Κυριακή ώρα 11:00 μέχρι το Πάσχα.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, συλλόγους, ομάδες μέχρι το καλοκαίρι.

Ηλικίες 3+

Είσοδος 3 ευρώ

Καλέστε για κρατήσεις στο γνωστό κουκλοτηλέφωνο Τιριτόμπα 2410251657 ή στείλτε inbox fb Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης στην Agrothessaly
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Η διαρκής στήριξητων αγροτών είναι εθνική υπόθεση