Ειδήσεις

Ρένα Καραλαριώτου: Η διαρκής στήριξητων αγροτών είναι εθνική υπόθεση


«Η πετυχημένη Έκθεση AGROTHESSALY  βάζει τη Λάρισα στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής και δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες του νομού μας. Είμαστε η ατμομηχανή της αγροτικής οικονομίας της Ελλάδας. Οι δυνατότητες μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό είναι πολύ σημαντικές, γι αυτό και η πολιτεία  πρέπει να καταλάβει ότι ο αγροτικός τομέας και η διαρκής στήριξη του είναι εθνική υπόθεση. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις προϊόντων για τα οποία έχει δεσμευθεί το αρμόδιο Υπουργείο . »

Τα παραπάνω τόνισε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας,κ.Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφτηκε την Πανελλήνια Έκθεση για τη γεωργία και κτηνοτροφία και είχε σειρά επαφών  με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, η  Ρένα Καραλαριώτου συνάντησε νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, συζήτησε με επιστήμονες γεωτεχνικούς, με Ομάδες Παραγωγών, με εκπροσώπους Συνεταιρισμών, αλλά και απλούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στο νομό μας.  Ο αγροτικός κόσμος της Λάρισας, διαθέτει σήμερα και μεγάλη εμπειρία, και στελέχη και άριστη τεχνολογική υποδομή ώστε να είναι πολύ ανταγωνιστικός και ευέλικτος.

Είναι ο τομέας που στήριξε και στηρίζει την εθνική μας οικονομία ακόμη και στα πιο δύσκολα χρόνια. Πρέπει να γίνει εθνική προτεραιότητα η στήριξη νέων αγροτών και κτηνοτρόφων με επί πλέον χρηματοδοτήσεις μέσω της ΚΑΠ.

Να ενταχτούν σε νέα καινοτόμα περιβαλλοντικά προγράμματα και να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους. Είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε να ανανεωθεί  δημογραφικά η ύπαιθρος, να δημιουργηθούν μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να αυξηθούν κατακόρυφα οι εξαγωγές και το εθνικό μας εισόδημα. »

Η Λαρισαία πολιτικός στάθηκε ιδιαίτερα  στο θέμα των ενισχύσεων στα μήλα, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και τα κάστανα σημειώνοντας ότι οι αποζημιώσεις αυτές πρέπει να δοθούν άμεσα. «Οι αγρότες, σημείωσε, τα δικαιούνται καθώς στην ουσία πρόκειται για αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω εξωτερικών γεγονότων. Να δοθούν τώραδιότι ο κόσμος στην ύπαιθρο χρειάζεται χρήματα για να προετοιμάσει την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. »

Ιδιαίτερη μνεία, τέλος έκανε η κα Καραλαριώτου για την ανάγκη να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος και στα κεράσια, τα αχλάδια και τα σταφύλια Τυρνάβου για τα οποία το Υπουργείο έχει αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα.

«Κατάγομαι από αγροτική περιοχή και αγροτική οικογένεια και ξέρω  πολύ καλά τι αγώνα δίνει, ποιες είναι οι  αγωνίες, και οι προσδοκίες του αγροτικού κόσμου. Ήμουν πάντα και θα είμαι κοντά στον κόσμο αυτό για να τον στηρίζω γιατί αυτό επιβάλλει το ίδιο το εθνικό συμφέρον», κατέληξε η κα Καραλαριώτου

Προηγούμενο άρθρο Ο Αίσωπος και οι μύθοι του στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο
Επόμενο άρθρο Ημερίδα – Εργαστήριο με θέμα την Ανθεκτικότητα του υδατικού πλούτου της Θεσσαλίας