Ειδήσεις

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: Σχολική Βία – Εκφοβισμός


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γόννων, βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Σχολική Βία – Εκφοφισμός» σε όλους του μαθητές της σχολικής μονάδας.

Συντονιστές ήταν η Κούρτη Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργός και ο Ψυχολόγος Κελεμένδρης Γεώργιος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τεμπών.

Ενημερώθηκαν όλα τα τμήματα για το θέμα στη διάρκεια δύο διδακτικών ωρών.

Αρχικά προβλήθηκε βίντεο animation και μία παρουσίαση όπου αναφέρθηκαν όλα τα είδη σχολικού εκφοβισμού και οι επιπτώσεις του στα θύματα, τους θύτες αλλά και στους παρατηρητές.

Στη συνέχεια μέσω του role-playing στο οποίο συμμετείχαν όσα  παιδιά ήθελαν, έγινε βιωματική κατανόηση του θέματος και των ρόλων που αφορούσαν το θύμα, το θύτη και τους παρατηρητές.

Στο τέλος δόθηκε στα παιδιά ειδικό ερωτηματολόγιο με τίτλο «Καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση» στη συνέχεια έγινε συζήτηση πάνω σε αυτό.

Η ανατροφοδότηση που λάβαμε ήταν θετική καθώς ήταν εμφανής η επιθυμία για ανανέωση των συναντήσεων.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Προηγούμενο άρθρο Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην απεργία
Επόμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Υποκλινόμαστε στις γυναίκες που έσωσαν χιλιάδες ζωές