Ειδήσεις

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην απεργία


Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και της νεολαίας, των συναδέλφων καλλιτεχνών μουσικών, DJ, εικαστικών, ηθοποιών, χορευτών, σκηνοθετών στο Απεργιακό Συλλαλητήριο της Τετάρτης 8/3/23 στη Λάρισα, στην Ελασσόνα, στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη Θεσσαλία, στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα αλλά και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίζουμε επίσης τις δημιουργικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες μαθητών – καθηγητών – γονέων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που συμβάλλουν και δυναμώνουν τον αγώνα!
Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα σωματεία της πόλης μας την Τετάρτη με τον παλμό του και την μαζική συμμετοχή νέων, ίσως το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, βάζει στο χρονοντούλαπο εκφράσεις όπως “Τζάμπα αγωνίζεσαι, δεν καταλαβαίνει κανείς, οι νέοι σήμερα είναι σε λήθαργο δεν διεκδικούν”. Είναι ώρα και αυτοί που νιώθανε δισταγμό να κάνουν το βήμα να μπουν στον αγώνα, να γραφτούν στα τώρα στα σωματεία, να πάρουν μια μεγάλη απόφαση για μάχη και για ζωή!
⏭️ Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 12 Μάρτη 12:00 στην Κεντρική Πλατεία!
Οι μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που ξεδιπλώθηκαν σε όλη τη χώρα από Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους, μαθητικές κοινότητες, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το έγκλημα, είναι το μοναδικό ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στο βαρύ πένθος, η μόνη υγιής αντίδραση απέναντι στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα αλλά και στην αισχρή προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισής του από την Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, στην προσπάθεια να κρυφτούν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες πίσω από την γνωστή θεωρία περί «ανθρώπινου λάθους».
Η μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και ειδικά της νεολαίας, φοιτητών και μαθητών, έδωσε αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια να επιβληθεί σιωπή, στα υποκριτικά καλέσματα για «σιωπή και περισυλλογή», στην τεράστια Κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης με μαζική κινητοποίηση όλων των μηχανισμών καταστολής (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και άλλοι) και με τους γνωστούς παρακρατικούς μηχανισμούς με «αγανακτισμένους διαδηλωτές» σε διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο την προβοκάτσια. Η Κυβερνητική τρομοκρατία έπεσε στο κενό από την μαζική συντεταγμένη συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια.
Ταυτόχρονα με την προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας και τις υποκριτικές συγνώμες η Κυβέρνηση κάνει ξεκάθαρο πως δεν μετακινείται ούτε χιλιοστό από την εγκληματική πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Έτσι, στην αντίστοιχη συνεδρίαση της Βουλής, εξαγγέλθηκαν νέα πακέτα κρατικής ενίσχυσης προς τους επενδυτές, νέες μειώσεις δρομολογίων.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που ανέλαβε η χώρα μας στο πλαίσιο της πολεμικής αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, παραμένει προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου Αλεξανδρούπολης-Βουλγαρίας, για την μεταφορά νατοϊκού πολεμικού υλικού, με δαπάνη 1,5 δις ευρώ. Αυτή η πλευρά δείχνει χαρακτηριστικά τη συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές επίπεδο, καθώς δείχνει πως χρήματα υπάρχουν αλλά όχι για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, για την ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων, αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για το μοίρασμα των αγορών. Είναι η ίδια πολιτική που παράγει εκατόμβες νεκρών και ανθρώπινη δυστυχία από τη μια μεριά και αμύθητα κέρδη για λίγους από την άλλη.
Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
«Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας το επόμενο έγκλημα, την επόμενη τραγωδία» (από ανακοίνωση της παράταξης του ΠΑΜΕ στους σιδηροδρομικούς, μόλις 20 μέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη).
Δεν είναι ώρα «για σιωπή και περισυλλογή», αλλά ώρα να φωνάξουμε ακόμα δυνατότερα, να ζητήσουμε δικαίωση για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα και για τις οικογένειές τους, «όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή» όπως λέει και το σύνθημα.
Είναι ώρα για διεκδίκηση και αγώνα για την ζωή που μας κλέβουν, τη ζωή που αξίζει σε όλους μας και κυρίως στην νέα γενιά.
Καλούμε σε ακόμα πιο μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή 12 Μάρτη, 12 μ.μ.
Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Αλεξίου στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: Σχολική Βία - Εκφοβισμός