Ειδήσεις

Βιωματικό εργαστήριο στο Μουσικότροπο


Το φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται μ’ ένα πλήθος δράσεων για να μας φέρει κοντά στη μουσική με κορυφαίες συναυλίες, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα σε μουσικούς, αλλά και σε όσους/ες έχουν ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτή την τέχνη.

Μια τέτοια δράση αποτελεί το διήμερο βιωματικό εργαστήριο “Ρυθμοί κίνησης του σώματος στα διάφορα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης του παιδιού” του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή, 11 και 12 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μέσα από αυτό το βιωματικό εργαστήριο, θα ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς κίνησης με βάση τη θεωρία της Judith Kestenberg.

O ρυθμός, σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, ενυπάρχει σε όλους τους οργανισμούς. Τα παιδιά, ήδη από το προλεκτικό στάδιο, επικοινωνούν με τους σημαντικούς άλλους μέσω του σώματος και της κίνησης και οι ενήλικες ανταποκρίνονται σε αυτή τη μη λεκτική επικοινωνία ενσυναισθητικά.

Μέσω των ρυθμών, θα εξερευνήσουμε τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και τη σημασία του κάθε ρυθμού και πώς συμβάλει στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.

Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους ρυθμούς με βάση τα ψυχοσεξουαλικά στάδια ανάπτυξης, όπως ορίζονται από το ψυχαναλυτικό πλαίσιο, θα εμβαθύνουμε στην συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και θα γνωρίσουμε νέους τρόπους μη λεκτικής επικοινωνίας.

Το εργαστήριο θα αναπτυχθεί σε δύο (3) τρίωρα εργαστήρια, με θεωρία και βιωματική εμπειρία. Στο πρώτο (3) τρίωρο θα καλυφθούν τα αναπτυξιακά στάδια από 0-3 ετών και στο δεύτερο (3) τρίωρο από 3-5 ετών.

Υπεύθυνες Εργαστηρίου:

Γουγουλή Χριστίνα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Χορού & Κίνησης, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος, Ι.Ψ.Α.

Κούμπουλη Μαρία, Ψυχολόγος, MSc Συμβουλευτική στην Ειδική Aγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Εκπαιδευόμενη Αναλύτρια Ομάδος, Ι.Ψ.Α.

Επιστημονική Υπεύθυνη: Αθηνά Μαρούδα-Χατζούλη, Ph.D., Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική- Ψυχοθεραπεύτρια, Αναλύτρια Ομάδος.

 

Σάββατο και Κυριακή, 11 και 12 Μαρτίου 2023

Χώρος: Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή» Δ.Ω.Λ. Ώρα: Σάββατο, 10:00 – 13:00, Κυριακή, 10:00 – 13:00

Κόστος συμμετοχής: 30€, μειωμένο 20€ (καθηγητές ΔΩΛ, σπουδαστές, φοιτητές)

Δηλώσεις συμμετοχής: https://2023.mousikotropo.gr/Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για το σημερινό συλλαλητήριο