Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ για το σημερινό συλλαλητήριο


Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας χαιρετίζει τη σημερινή  πρωτόγνωρη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην πόλη, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, λαού και ιδιαίτερα μαθητών και φοιτητών.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Δεν φταίει η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνάνε αυτή τη χώρα.

Συνεχίζουμε οργανωμένα ενάντια στην πολιτική του κέρδους, των εγκληματικών ευθυνών των κυβερνήσεων διαχρονικά που βάζουν στο ζύγι «κόστη και ζημιές» που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Τώρα είναι η  ώρα να πάρει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία την κατάσταση στα χέρια τους. Με την οργάνωση της πάλης τους, τη συσπείρωση στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς και τον συντονισμό τους να παλέψουν ανυποχώρητα, διεκδικώντας με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες για ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, κόντρα στην επιχειρηματική δράση και τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ώρα να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για όλα όσα έχει ανάγκη στη δουλειά και τη ζωή του, τα οποία τσακίζουν το κράτος και οι κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο έτσι θα αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο!

Καλούμε το λαό  και τους νέους της πόλης  σε πολύμορφες δράσεις μέσα από τα σωματεία , τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη συντονιστική επιτροπή των μαθητών και στη μεγάλη κινητοποίηση που αποφάσισαν τα σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς  για την Κυριακή 12/3 στις 12:00 στην κεντρική πλατεία.

 

Λάρισα 8/3/2023

Προηγούμενο άρθρο Βιωματικό εργαστήριο στο Μουσικότροπο
Επόμενο άρθρο «Οι μύθοι του Αισώπου» στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο