Ειδήσεις

Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας (ΠΟΚΕΛ), διοργανώνουν για 16η χρονιά την «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας», ένα βραβευμένο πρόγραμμα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και δημιουργίας δια βίου αναγνωστών (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου-IBBY, 2018).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 13  έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και απευθύνονται σε Δημοτικά σχολεία της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια των πενθήμερων εκδηλώσεων, οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν συγγραφείς και εικονογράφους της Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας, να συζητήσουν για τα βιβλία τους, την τέχνη της συγγραφής και της εικονογράφησης και τα οφέλη της  ανάγνωσης βιβλίων.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Φέτος, έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πέντε καταξιωμένες συγγραφείς:  Μαρία Παπαγιάννη(13/3), Φιλομήλα Βακάλη (14/3),  Σοφία Μαντουβάλου (15/3), Σοφία Παράσχου (16/3), και Έρικα Αθανασίου (17/3).

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59,

τηλ: 2410618753, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr

Προηγούμενο άρθρο Δυο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο για τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας
Επόμενο άρθρο Βιωματικό εργαστήριο στο Μουσικότροπο