Ειδήσεις

Δυο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο για τα κορίτσια της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας


Μέσα στην κατήφεια και στην οδύνη των ημερών,  η επιτυχία των μαθητριών της τάξης του Φυτωρίου της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού “Livorno in Danza”, προσέφερε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας.

Τα κορίτσια πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πιστοποιώντας και προβάλλοντας το υψηλού επιπέδου έργο  που διεξάγεται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου και κατ’ επέκταση στην πόλη μας.

 

Συγκεκριμένα έλαβαν:

 

  • Πετρούλα Δρέντζα, Κατερίνα Μπαλαντίνα: Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κλασικό ντουέτo.   Συμμετείχαν παρουσιάζοντας απόσπασμα από το μπαλέτο “Cipollino”.

 

  • Κατερίνα Μπαλαντίνα: Χρυσό  μετάλλιο στην κατηγορία ατομικό κλασικό, 14 -15 ετών. Ερμήνευσε variation από το μπαλέτο «Κακοφυλαγμένη Κόρη».

 

  • Πετρούλα Δρέντζα: Ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία ατομικό κλασικό, 16 -17 ετών. Ερμήνευσε variation από το μπαλέτο «Εσμεράλντα».

 

Να θυμίσουμε ότι η Πετρούλα Δρέντζα και η Κατερίνα Μπαλαντίνα  πέτυχαν ως επιβράβευση για την πρώτη θέση  που κατέκτησαν στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορού Veria Dance Competition 2022”, την κάλυψη του αντιτίμου της συμμετοχής  τους στον εν λόγω Διεθνή  Διαγωνισμό του Λιβόρνο.

 

Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην κατηγορία της η Χρύσα Ευθυμίου, ερμηνεύοντας  variation από το μπαλέτο «Πακίτα».

 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τις διαγωνιζόμενες και δήλωσε υπερήφανος για το έργο που διεξάγεται στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου.

 

Τα κορίτσια που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, είναι μαθήτριες της τάξης του Φυτωρίου, με καθηγήτρια και υπεύθυνη για την προετοιμασία  τους, την Κατερίνα Μπούτου, η οποία τις συνόδευσε στο Λιβόρνο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 6ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεόδωρος Αγγελόπουλος στο Χατζηγιάννειο από 12-19 Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας 2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας