Ειδήσεις

Αίτημα παράτασης χρόνου υποβολής αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιηθέντων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης


Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης κατέθεσε προς το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με κοινοποίηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.  Πιερρακάκη,  αίτημα παράτασης χρόνου υποβολής αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιηθέντων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης για τις αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων για τα ακίνητα των περιοχών του Καλλικρατικού Δήμου Τεμπών.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Στις 23/01/2023 δημοσιοποιήθηκαν οι εκθέσεις του Γραφείου Κτηματογράφησης Δήμου Τεμπών οι οποίες αφορούν τις αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, με εκπνέουσα προθεσμία την 21η -2ου -2023.

Ο Δήμος Τεμπών, έχει υποβάλλει στο γραφείο Κτηματογράφησης 182 ενστάσεις, που αφορούν προβλήματα σε ιδιοκτησίες του, τα οποία εντοπίστηκαν κατά την αρχική ανάρτηση.

 

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω προβλήματα που έχουν προκύψει :

  1. Το πλήθος του αριθμού των ενστάσεων του Δήμου, τις οποίες πρέπει να επεξεργαστεί, αλλά και να αποφασίσει σχετικά με την πορεία τους (να γίνουν αποδεκτές ή όχι), οι οποίες αφορούν τις ιδιοκτησίες του.
  2. Την πολυπλοκότητα της διαδικασίας καθώς, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι τις 21/02/2023) θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές ή όχι οι εκθέσεις οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν και στην περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές να υποστηρίξει τον λόγο απόρριψής τους και να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα. Για το σύνολο των εκθέσεων θα πρέπει να γίνει κοινοποίηση στους θιγόμενους.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία είναι δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς χρειάζεται την συμμετοχή πολλών υπηρεσιών του δήμου (κυρίως της οικονομικής και της τεχνικής υπηρεσίας οι οποίες είναι ούτως ή άλλως υποστελεχωμένες και βεβαρημένες εργασιακά) και την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο πρέπει να αποφασίσει για την τύχη των ενστάσεων.

  1. Την αδυναμία ανταπόκρισης των πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες στον Δήμο Τεμπών και έχουν υποβάλλει εντάσεις για αυτές, καθώς είναι άνθρωποι της υπαίθρου και δεν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει γνώσεις, ούτε δυνατότητες πρόσβασης σε ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα, με συνέπεια την ανάγκη συμβολής επαγγελματιών (μηχανικών, νομικών, λογιστών κλπ) για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμος Τεμπών, για την διαφύλαξη τόσο της δημοτικής περιουσίας του όσο και της περιουσίας των πολιτών του, αιτείται την  παράταση του χρόνου υποβολής αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιημένων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης για ένα μήνα τουλάχιστον, ήτοι μέχρι 21/03/2023.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών

 

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Κλειδί για το δημογραφικό η πρόσβαση σε εργασία και στέγη