Ειδήσεις

Μάξιμος: Κλειδί για το δημογραφικό η πρόσβαση σε εργασία και στέγη


«Προέρχομαι από τρίτεκνη οικογένεια και ξέρω πόσο δύσκολο είναι στα παιδιά αυτών των οικογενειών, που δεν έχουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να δαπανήσουν χρήματα για φροντιστήρια, γιατί είναι πολυμελείς οικογένειες, πόσο κόπο καταβάλλουν και πως με την αξία τους και το σπαθί τους μπαίνουν αυτά τα παιδιά στα πανεπιστήμια». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από την πρόεδρο του Συλλόγου Τρίτεκνων Νομού Λάρισας κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2022-2023, καθώς και πρόσωπα που στέκονται στο πλευρό του Συλλόγου και τον βοηθούν στην υλοποίηση του έργου του.

 

Φθηνή στέγη για νέα ζευγάρια

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό του ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους με ειρήνη και πρόοδο» και υπογράμμισε  ότι «το βασικό πρόβλημα στο δημογραφικό -επειδή όπως ξέρετε εργάστηκα στην Διακομματική Επιτροπή για το πόρισμα- δεν είναι μόνο τα επιδόματα. Το βασικό “κλειδί” είναι η δυνατότητα εργασίας και η πρόσβαση σε προσιτή στέγη. Στα αυτά 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, παρ’ όλα τα δεινά, τις εξωγενείς κρίσεις που προέκυψαν και στάθηκαν εμπόδιο στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης που θα θέλαμε, η ανεργία μειώθηκε κατά 6,5 μονάδες. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν αυτή την περίοδο. Και επιπλέον με το πρόγραμμα “φθηνής στέγης για νέους”, προσφέρονται κίνητρα και άτοκα δάνεια, ιδιαίτερα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, για την απόκτηση κατοικίας. Δεν είναι πανάκεια όλα αυτά που έχουν γίνει, αλλά δείχνουν ότι συνειδητοποιούμε και το μέγεθος του προβλήματος και δρομολογούμε λύσεις. Εύχομαι καλή πρόοδο στα παιδιά που πρώτευσαν, που αρίστευσαν, που μπήκαν στα πανεπιστήμια. Καλή πρόοδο στη ζωή σας!».

 

Προηγούμενο άρθρο Αίτημα παράτασης χρόνου υποβολής αποδοχής ή απόρριψης των δημοσιοποιηθέντων εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης
Επόμενο άρθρο Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τίμησε και φέτος τις εκδηλώσεις μνήμης Καυκάκεια