Ειδήσεις

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας


Συναδέλφισσα, συνάδελφε, η Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, σε καλεί να πάρεις μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 29 Γενάρη 2023 και ώρα 10:30 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για να συζητήσουμε:

  • τις εξελίξεις στον κλάδο
  • τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης
  • τον οικονομικό απολογισμό
  • την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια των εκλογών του σωματείου μας

Κάνουμε τώρα το βήμα για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, απέναντι σε όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, απαντάμε δυναμώνοντας τα δικά μας όπλα, τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες, τα σωματεία μας, συζητάμε και οργανώνουμε την πάλη μας διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, το σχέδιο κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η πάλη για την υπογραφή της, στήριξη στην προσπάθεια που ήδη γίνεται.

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, σημαίνει ασπίδα για όλους μας, που θα κατοχυρώνει μισθούς με ουσιαστικές αυξήσεις, επιδόματα, ωράρια εργασίας, μέτρα προστασίας της μητρότητας, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας.

Γιατί δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς 400 και 500 ευρώ, που δε φτάνουν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Το ρεύμα, το σούπερμάρκετ, το ενοίκιο, τη θέρμανση, τα πάντα έχουν πάρει την ανηφόρα.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με τα καλάθια του νοικοκυριού-ντροπής, με voucherκαι pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων, με τις εργασιακές σχέσεις γαλέρα.

Γιατί δε μπορούμε να εργαζόμαστε με 4ώρες και 6ώρες συμβάσεις εργασίας, με ωράρια σπαστά, από πόστο σε πόστο και σε εξοντωτικούς ρυθμούς, με χρονοδιαγράμματα και στόχους ανέφικτους, με προγράμματα και ωράρια να αλλάζουν συνεχώς, ακόμα και κατά την διάρκεια της εργασίας μας.

Η επίθεση στα δικαιώματα μας έχει ενταθεί, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Κι όλα αυτά τροφοδοτούνται και ενισχύονται από τους εκατοντάδες νόμους που έχουν την υπογραφή όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων. Νόμων που έχουν τσακίσει το 8ώρο, το σταθερό εργάσιμο χρόνο, την Κυριακάτικη Αργία, που απογειώνουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

μπορείς κι εσύ, με την εγγραφή σου στο σωματείο και τη συμμετοχή σου στις εκλογές:

  • να ενισχύσεις τους αγώνες που έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει το σωματείο μας σε δύσκολες συνθήκες
  • να ενισχύσεις τον αγώνα που δίνουμε ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη για τα εργασιακά, που μας καταδικάζει σε δουλειά ήλιο με ήλιο, σε απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις, όποτε θέλουν οι εργοδότες
  • να ενισχύσεις την πρόταση μας για υπογραφή γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να χωριζόμαστε σε πλήρους και μερικής απασχόλησης, σε νέους και παλιούς εργαζόμενους
  • να ενισχύσεις αυτούς που υπερασπίζονται σταθερά την Κυριακάτικη αργία, κόντρα σε όσους θέλουν να την κάνουν μια ακόμα εργάσιμη, αδιαφορώντας για την ξεκούραση και τις ανάγκες μας
  • να ενισχύσεις τη φωνή των εργαζομένων για μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, για να μην υπάρχει διαχωρισμός στους εργαζόμενους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, για να γίνονται δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους
  • να στηρίξεις αυτούς που μπαίνουν μπροστά ώστε να προστατευτούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το όπλο των εργαζομένων, που είναι το δικαίωμα στη απεργία, να μη θεωρείται «ψυχολογική βία» η συζήτηση για καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στη δουλειά μας
  • να στηρίξεις όσους μέσα σε δύσκολες συνθήκες ενημέρωσαν, συζήτησαν με εκατοντάδες εργαζόμενους στην πόλη μας, βάζοντας μπροστά ποιες είναι οι δικές μας ανάγκες, που δε στοιχίζονται πίσω από τα συμφέροντα των αφεντικών μας
  • να στηρίξεις το σωματείο που μπήκε μπροστά σε μικρές και μεγάλες μάχες στα καταστήματα, ώστε να παρθούν πίσω άδικες απολύσεις, να μην δουλέψει κανείς εργαζόμενος σε μέρα αργίας
  • να στηρίξεις τους συναδέλφους σου, που βλέπεις στο διπλανό πόστο και ξέρεις ότι αντιμετωπίζετε τα ίδια προβλήματα. Να παλέψεις μαζί τους, σπάζοντας το φόβο και τη μοιρολατρία, γιατί όταν είμαστε πολλοί κανείς και τίποτα δε μπορεί να μας φοβίσει, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κατακτάμε μικρές και μεγάλες νίκες.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που δεν θέλει να σκύψει το κεφάλι μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, που δεν θέλει να καταδικάσει τα παιδιά του να ζουν χειρότερα , να συσπειρωθεί στο σωματείο. Να παλέψει στο πλάι των συναδέλφων του. Είδαμε ότι μόνο μέσα από την συλλογική διεκδίκηση και πάλη, οι εργαζόμενοι βλέπουν κατακτήσεις στους χώρους δουλειάς.

Το κλαδικό σωματείο πρέπει να είναι η ασπίδα στα συμφέροντα όλων των εργαζομένων του κλάδου, να στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους.

Όσο πιο ενισχυμένο βγει από αυτή την εκλογική μάχη, θα βγει με μεγαλύτερη ορμή ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στην δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά, όταν το σωματείο με τα μέλη του είναι μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

 Δυναμώνουμε το Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν τώρα μέλη!

Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

 

Συμμετέχουμε μαζικά στη Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 10:30πμ, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ε. Λιακούλη: Προφάσεις εν αμαρτίαις από τη ΝΔ, με σταθερό στόχο την συγκάλυψη των υποκλοπών
Επόμενο άρθρο Ευαγγέλου: Έχουμε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών κοινοτήτων