Ειδήσεις

Ε. Λιακούλη: Προφάσεις εν αμαρτίαις από τη ΝΔ, με σταθερό στόχο την συγκάλυψη των υποκλοπών


Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ.Κούτρα, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στις ερωτήσεις αναφορικά με τον έκπτωτο Βασιλιά, η Λαρισαία Βουλευτής διαχωρίζοντας την ανθρώπινη από την πολιτική διάσταση του θέματος, σε ανθρώπινο επίπεδο συλλυπήθηκε την συμμετέχουσα στο πάνελ Εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Υπογράμμισε, όμως, ότι η πολιτική παράμετρος -που απασχόλησε έντονα  το δημόσιο διάλογο, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορά την πρόσφατη ελληνική ιστορία και μάλιστα όχι οιαδήποτε χρονική περίοδο, αλλά τη Χούντα. Η Ε. Λιακούλη επισήμανε τη διαδοχική μεταβολή της κυβερνητικής εκπροσώπησης, καθώς ενώ αρχικά ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από την Υπουργό Πολιτισμού, έπειτα αναβαθμίστηκε στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ενώ παρήλασαν πλείστα γαλάζια στελέχη, με προεξέχοντα τον Υπουργό Εσωτερικών, σε ένα γεγονός που δεν αφορά τον ιδιωτικό, αλλά το δημόσιο βίο.

Όσον αφορά την απόρριψη από τη Ν.Δ., του αιτήματος του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, κ. Ράμμου, να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας για θέματα σοβαρού δημόσιου συμφέροντος, η Ε. Λιακούλη χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τον χαρακτηρισμό «αυτόκλητος καλεσμένος» που του απέδωσε η Ν.Δ.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπενθύμισε τη ρητή διάταξη ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ οφείλει να προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας, καθώς αυτό αποτελεί άσκηση αρμοδιότητάς του, με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ.6 του νόμου 5002/2022. Για να γίνει γλαφυρά κατανοητό στους πολίτες αυτό που συνέβη, η Ε. Λιακούλη ανέφερε ένα παράδειγμα, ως ποινικολόγος. «Είναι σαν να προσέρχεται ένας θεσμικός παράγων στον Εισαγγελέα για να αποκαλύψει π.χ. μια εγκληματική οργάνωση, και ο Εισαγγελέαςνα τον διώχνει, παραπέμποντάς τον πρώτα στο …υπόγειο, να κάνει μια αίτηση, να βάλει χαρτόσημο κ.ο.κ .Κάτι παρεμφερές συνέβη και μάλιστα όχι οπουδήποτε, αλλά στη Βουλή των Ελλήνων. Όλα αυτά είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις“, ενός Πρωθυπουργού που τον προηγούμενο Αύγουστο υποσχέθηκε “όλα στο φως” και έκτοτε προσπαθεί να βυθίσει τη Δημοκρατία στο πιο βαθύ σκοτάδι», τόνισε, μην παραλείποντας, τέλος, να ασκήσει αυστηρή κριτική και στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία.

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα
Επόμενο άρθρο Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας