Ειδήσεις

Επίσκεψη Γιώργου Μανώλη σε ελαιοτριβεία του δήμου Τεμπών


Επισκέψεις σε ελαιοτριβεία του Δήμου Τεμπών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Ο κ. Μανώλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ελαιοπαραγωγούς και να ενημερωθεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, για τα προβλήματα με τις επιδοτήσεις, για την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου κ.α..

Επίσης, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων για θέματα των επιχειρήσεων, αλλά και της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή του δήμου Τεμπών.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής μας Αρχής να στηρίξει τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις, να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και παράλληλα να αναδείξει το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φέτος τα ελαιοτριβεία λειτουργούν με αυξημένα έξοδα, εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους και ταυτόχρονα οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη εργατικών χεριών, το υψηλό κόστος παραγωγής, τις τιμές πώλησης που κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, έτσι ώστε τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μειωμένα. Ως δημοτική Αρχή, είμαστε δίπλα στους παραγωγούς και τους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων για ένα ποιοτικότερο προϊόν, το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης. Τέλος, εύχομαι στις φίλες και στους φίλους  ελαιοπαραγωγούς η επόμενη ελαιοκομική χρονιά να είναι πιο παραγωγική και πιο αποδοτική.»

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ντόντος και η Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρυχωρίου κα Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού.

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το 2ο πυροσβεστικό σταθμό στην 110 Πτέρυγα Μάχης
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με Φαρσαλινούς Κοινοτάρχες