Ειδήσεις

Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το 2ο πυροσβεστικό σταθμό στην 110 Πτέρυγα Μάχης


Κλιμάκιο του  ΚΚΕ  με επικεφαλή τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη περιόδευσε τη Δευτέρα  9/1/2023  στον 2ο Π.Σ  στην 110 πτέρυγα μάχης, συζήτησε με το διοικητή, μίλησε και άκουσε τους  πυροσβέστες.

Στην κουβέντα  αναδείχθηκαν τα σοβαρά και οξυμένα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως: Ενίσχυση σε προσωπικό με  την κάλυψη όλων των θέσεων στη  βάση του οργανογράμματος, αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων που είναι παμπάλαιας  κατασκευής, για να μπορούν  να ανταποκριθούν στη διάσωση και  πυρασφάλεια των αναγκών  του στρατοπέδου και των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού με νέα μέσα των νέων  τεχνολογιών  έτσι που να προστατεύει τον πυροσβέστη από τους πολλαπλούς κίνδυνους και να διευκολύνεται το έργο του. Τέλος αναφέρθηκαν στον νόμο που τους ξεσπιτώνει με μεταθέσεις, αλλά και τις  εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες και  ρεπό των επιφυλακών .

Τα μέλη  του κλιμάκιου του ΚΚΕ  και ο βουλευτής συζήτησαν με τους πυροσβέστες για τις πολιτικές εξελίξεις τις θέσεις του ΚΚΕ και τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Τα στελέχη του κόμματος αναφέρθηκαν στις δεκάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις του κόμματος για τα προβλήματα των πυροσβεστών και τις απαντήσεις της κυβέρνησης.  Εξέφρασαν την πάγια θέση  του κόμματος στήριξης των  δικαίων αιτημάτων  των πυροσβεστών, απόδειξη είναι και οι δεκάδες παρεμβάσεις και ερωτήσεις  στη βουλή.

Ανέφεραν  ότι  τα οξυμένα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν είναι αποτέλεσμα  των  αντιλαϊκών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και διαχρονικά  των προηγούμενων.

Κάλεσαν  τους πυροσβέστες να μπούνε στον αγώνα και  μαζί με το λαό να αντιπαλέψουν αυτή την αντιλαϊκή  πολιτική. Τέλος δεσμεύτηκαν τα ζητήματα που αναδείχθηκαν  μέσα από την συζήτηση να  τα μεταφέρουν και στη βουλή με τη μορφή των ερωτήσεων ασκώντας πίεση για τη λύση τους . Αλλά και την  εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κάλυψη των ελλείψεων, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού για τη γενικότερη αναβάθμιση του πυροσβεστικού σώματος σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος τόνισαν ότι το δίλημμα  μπροστά στη «βαρυχειμωνιά» που έρχεται και στις επερχόμενες εκλογές θα εκφραστεί η ανοχή σε αυτήν την πολιτική ή αν θα ενισχυθεί η δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια, που συμβάλλει για να ανοίξει ο δρόμος για να νικήσει ο λαός, το ΚΚΕ!

Λάρισα 10/1/2023 

Προηγούμενο άρθρο Με νέα οχήματα ενισχύεται η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Γιώργου Μανώλη σε ελαιοτριβεία του δήμου Τεμπών