Ειδήσεις

Κάλεσμα αντίστασης από το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ


Το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη που βρίσκεται το παζάρι της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για αποστολή αντιαεροπορικού συστήματος «Patriot», ώστε με τη σειρά της να στείλει τους S-300, που είναι αναπτυγμένοι στην Κρήτη, στην Ουκρανία  για χρήση ενάντια στις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας. Πόσο μάλλον όταν η Ρωσία χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «ανοιχτά εχθρική ενέργεια», ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για «πλήρη πόλεμο» συγκεντρώνοντας πρόσθετες δυνάμεις σε όλη την Ανατ. Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή των S-300 (καθώς και άλλων πολύτιμων αντιαεροπορικών συστημάτων από τα νησιά, όπως τα Tor M1) στο Κίεβο.

Το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ καλεί τον λαό της Λάρισας και τη νεολαία, μέσα από τα σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, όλους τους φορείς του οργανωμένου λαϊκού κινήματος να διατρανώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους και την αντίσταση στην μετατροπή της 110 Πτέρυγας Μάχης σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του κάμπου. Πιο συγκεκριμένα, με πυξίδα και τη Συμφωνία για τις βάσεις που «άνοιξε» ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η Ν.Δ προχωρά στη Λάρισα η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με επίκεντρο την 110 Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί ρίχνουν περισσότερα από 33 εκατ. δολάρια προκειμένου το αεροδρόμιο να μπορεί να φιλοξενήσει «υψηλής αξίας μέσα», όπως τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 που συχνά σταθμεύουν εκεί.

Ο λαός της Λάρισας, δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις παραπάνω επικίνδυνες εξελίξεις μόνο φόβο και ανασφάλεια, από τις υποδομές που είναι στόχος αντιποίνων, μαγνήτης επιθέσεων.

Γιατί όλα τα υπόλοιπα «κέρδη» που του υπόσχονται από την αναβάθμιση της χώρας, μέσα από την πιο ενεργή εμπλοκή, δεν αφορούν την αναβάθμιση της δικής του ζωής ούτε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας   αλλά τα συμφέροντα μιας χούφτας ομίλων. Μια χούφτα καπιταλιστές θα ωφεληθούν από τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, και όχι ο λαός της Θεσσαλίας, που τον κοροϊδεύουν τα αστικά επιτελεία ότι δήθεν θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια και θα απαλλαγεί από την ενεργειακή φτώχεια.

Αντίστοιχα, παρά τον εφησυχασμό που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου πως δήθεν τίποτα δεν μπορεί να συμβεί γιατί έχουμε τις «ισχυρές πλάτες των συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι «σύμμαχοι» είναι που «βάζουν πλάτη» στις τουρκικές διεκδικήσεις στο όνομα της διεύρυνσης και συνοχής του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, σε συνθήκες όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που αποτελεί το έδαφος για να στοχοποιείται ο λαός μας.

Ως Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ απαιτούμε:

Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και κάθε άλλη ανάλογη όπως με τη Γαλλία.

Να φύγουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟΪκές Βάσεις.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Να απεμπλακεί από όλες τις ανάλογες συμμαχίες όπως με το κράτος δολοφόνο το Ισραήλ, όλες τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Κανένας Έλληνας στρατιώτης ή αξιωματικός εκτός συνόρων, να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Λάρισα 27/12/2022

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Νέες αυξήσεις ρεύματος από τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι γιορτές ευκαιρία να θυμηθούμε την παιδική μας αθωότητα