Ειδήσεις

Κέλλας σε Αμυρά – Αραβώση: Προστατέψτε το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στον Πλαταμώνα και την ευρύτερη περιοχή


Συνάντηση για τα προβλήματα, που δημιουργεί στον Πλαταμώνα και την ευρύτερη περιοχή, το καμίνι παραγωγής κάρβουνου, που λειτουργεί το τελευταίο διάστημα, είχε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, και τον γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση, στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα από ενημέρωση που είχε από κατοίκους της περιοχής,οι οποίοι προέβησαν και σε σχετικές καταγγελίες, έκανε λόγο για «μείζον πρόβλημα, καθώς απειλούνται η υγεία του πληθυσμού αλλά και η τοπική οικονομία».Ειδικότερα, εξήγησε στουςκκ. Αμυράκαι Αραβώσηπως, όταν το καμίνι καίει ξύλα, για να μετατραπούν σε κάρβουνο, αναδύονται πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ καταφανείς είναι οι επιπτώσεις, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, στο εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον, στους πρόποδες του Ολύμπου.Ως ιατρός, δε, τόνισε πως το νέφος θέτεισε κίνδυνο ιδιαίτερατην υγεία όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ανήκουν εν γένει σε ευάλωτες ομάδες, ενώ καθιστά αδύνατη την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, μειώνοντας την κίνηση στην εστίαση και ζημιώνοντας τον τουρισμό.

Ο Χρήστος Κέλλας, για το ίδιο θέμα,ζήτησε ενημέρωση από τηνπεριφερειακή αρχή της Πιερίας, σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και ιδιαίτερα για τη λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Ακολούθως, τόνισεστον κ. Αμυρά ότι είναι απαραίτητο να παρέμβει άμεσα ως αρμόδιος υφυπουργόςγια το περιβάλλον, ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του Πλαταμώνα και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Αμυράς κατέγραψε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Λαρισαίος ιατρός ευχαρίστησε τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα για τη συνεργασία και συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επαφή, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγαπημένες Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Τεμπών Γεωργίου Μανώλη για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων