Ειδήσεις

Αγαπημένες Νύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου


Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ολοκληρώνεται ο κύκλος με τιςΝύχτες Ισπανόφωνου Κινηματογράφου,που διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στον δροσερό κήπο του Διαχρονικού Μουσείου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβείατης Ισπανίας και της Αργεντινής στην Αθήνα με την προβολή της τέταρτης ταινίας. Πρόκειται για τη δραματική ταινία με τίτλο:

Η επίσημη ιστορία (LaHistoriaOficial, Αργεντινή 1985, 112’), σε σκηνοθεσίαLuisPuenzo. Πρωταγωνιστούν: HéctorAlterio, Norma Aleandro, Chela Ruíz, ChunchunaVillafañe, Hugo Arana, Patricio Contreras, Guillermo Battaglia, Rey Leal.

Υπόθεση: Μπουένος Άιρες, 1983. Κατά τα τελευταία χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, μια πλούσια καθηγήτρια ιστορίας αρχίζει να συνειδητοποίει τι συνέβη εκείνη την περίοδο, καθώς το προσωπείο του καθεστώτος καταρρέει. Οι υποψίες της σχετικά με τις σκοτεινές υποθέσεις του άνδρα της και μια γιαγιά της Πλατείας Μαΐου που ψάχνει την εγγονή της, είναι οι λόγοι που την οδηγούν να επανεξετάσει «την επίσημη ιστορία».

Η πολυβραβευμένη ταινία του Puenzoπαραδίδει μια αποκαλυπτική τοιχογραφία της αργεντίνικης κοινωνίας.Ξενόγλωσσο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για ένα υποδειγματικά σεναριογραφημένο πολιτικό δράμα, το οποίο χάρισε στη σπουδαία NormaAleandroτο βραβείο ερμηνείας στις Κάνες.

Έναρξη προβολής: 21.30.

Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Mάξιμος: Ο σεβασμός στο περιβάλλον η απάντηση στην κλιματική κρίση!
Επόμενο άρθρο Κέλλας σε Αμυρά - Αραβώση: Προστατέψτε το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στον Πλαταμώνα και την ευρύτερη περιοχή