Ειδήσεις

Ομάδα παιδιών Ρομά στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας


Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο του εργαστηρίου Eκπαίδευσης και Eπικοινωνίας σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υποδέχτηκε ομάδα παιδιών Ρομά για εκπαιδευτική περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους.

Τα παιδιά έμαθαν τι σημαίνει λαογραφικό μουσείο και ελληνική παράδοση, ξεναγήθηκαν στην περιοδική έκθεση του Μουσείου για τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο, εμπνεύστηκαν από το εικαστικό αφιέρωμα και ζωγράφισαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ένα έργο που τους έκανε εντύπωση.

Στη συνέχεια, έγινε ξενάγηση των παιδιών στην ενότητα με τις κούκλες του εικαστικού κουκλοθεάτρου από τη συλλογή της Κάκιας Χαλήμαγα.

Η δράση ολοκληρώθηκε με ένα παραδοσιακό τραγούδι και τα παιδιά το χάρηκαν πολύ και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η επίσκεψη της ομάδας Ρομά στο Μουσείο, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το Υπουργείο Παιδείας, με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Γκόβαρη.

Οι εκπαιδευτικές  δράσεις πραγματοποιήθηκαν από τη διευθύντρια κ. Φανή Καλοκαιρινού και το προσωπικό του Μουσείου.

Την ομάδα παιδιών συνόδευαν οι Λαμπρογιώργος Χρήστος – Κοινωνικός Λειτουργός, Παπαδήμας Χριστόδουλος – Εμψυχωτής, Λαζάρου Αλεξάνδρα – Νηπιαγωγός, Γκουντρουμπή Ευαγγελία – Δασκάλα, Δημακοπούλου Παναγιώτα – Δασκάλα.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Με ενότητα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΛ η εγκατάσταση των ψηφιακών συστημάτων τηλεμετρίας