Ειδήσεις

Μάξιμος: Με ενότητα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον


«Μέσα από τους συλλόγους μέσα από την αναβίωση των εθίμων και των ηθών ξαναθυμόμαστε τις παραδόσεις και τις ρίζες μας. Συνειδητοποιούμε ότι αυτός ο τόπος, ο μικρός, ο μέγας πέρασε δυσκολίες και δυσκολίες ανά τους αιώνες, πολέμους, κρίσεις κι όμως, είμαστε εδώ, όρθιοι. Οπότε, τι είναι η πανδημία και τι είναι η οικονομική κρίση! Όλα θα τα ξεπεράσουμε, αρκεί να έχουμε ομόνοια, εθνική ενότητα και σχέδιο για να μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μελία του δήμου Κιλελέρ.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν στη Μελία, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού με την αρωγή του δήμου Κιλελέρ. Για το γεγονός αυτό ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «χαίρομαι πραγματικά που ο δήμος μας, ο δήμος Κιλελέρ είναι γενναίος συμπαραστάτης σε τέτοια πολιτιστικά δρώμενα σε όλα τα χωριά του δήμου μας. Καιρό τώρα θέλω να επισημάνω και το λέω δημόσια, ότι αξίζει έπαινος στη δημοτική αρχή Νασιακόπουλου γιατί αξιοποιεί στο έπακρο ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Έχουμε μάθει το δημόσιο να λειτουργεί με τους δικούς του ρυθμούς και είναι προς έπαινο το γεγονός ότι ο δήμος μας αξιοποιεί στο έπακρο ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ενεργοποιούνται χορηγοί για τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις, για δράσεις στις οποίες μπορούν και άλλοι να συμβάλουν πέρα από το δήμο, αρκεί, να υπάρχει μία “ομπρέλα’’ που τις διοργανώνει».

Ο Θεσσαλός πολιτικός παρακολούθησε τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Μελίας, Κιλελέρ και Νεάπολης Λάρισας και συνεχάρη τα μέλη τους για την όμορφη βραδιά που πρόσφεραν.

 

Κάτω από τον έναστρο ουρανό

Ταυτόχρονα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της ομάδας “Α.Ο. Μαυροβουνίου”,  συμμετείχε στην λαϊκή βραδιά που διοργανώθηκε στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού. Κληθείς από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Ζαφειρίου να απευθύνει χαιρετισμό στους συνδημότες του εστίασε στην αναγκαιότητα διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «σύμφωνα με τον Δημόκριτο “βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος” δηλαδή ζωή χωρίς γιορτές είναι σαν μία μακρά διαδρομή χωρίς ποτέ να έχουμε τη δυνατότητα να ξαποστάσουμε, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα. Αυτές τις γιορτές, τα πανηγύρια μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι, κάτω από την πανσέληνο, τον έναστρο ουρανό, τις χρειαζόμαστε. Και η αναγκαιότητα αυτή είναι τόσο ισχυρή που αν δεν έχουμε τις αφορμές για να τις διοργανώσουμε, τότε τις δημιουργούμε, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Το ελληνικό καλοκαίρι καλά κρατεί! Εύχομαι στην ομάδα του χωριού πάντα να σκοράρει και να έχει επιτυχίες».

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας για τον παρατεταμένο καύσωνα
Επόμενο άρθρο Ομάδα παιδιών Ρομά στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας