Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΥΑΛ η εγκατάσταση των ψηφιακών συστημάτων τηλεμετρίας


Ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη ΔΕΥΑΛ η εγκατάσταση των ψηφιακών συστημάτων τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης στον Δήμο Λαρισαίων μέσω των οποίων επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας για την ίδια την επιχείρηση και περισσότερο για τους καταναλωτές.

Μέσω των έξυπνων συστημάτων που εγκατέστησε η ΔΕΥΑΛ, επιτυγχάνεται η συνολική ψηφιακή επιθεώρηση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης, ώστε να εντοπίζονται άμεσα τυχόν βλάβες ή διαρροές στο δίκτυο, να ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο η ροή και η πίεση του νερού και να παρακολουθούνται οι αρδευτικές ανάγκες καθώς και η λειτουργία των γεωτρήσεων, μέσω ενός συστήματος ελέγχου εξ’ αποστάσεως.

Μέσω τις εφαρμογής των έξυπνων συστημάτων η ΔΕΥΑΛ καταφέρνει να περιορίζει στο ελάχιστο τις απώλειες νερού με συνέπεια την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας και ταυτόχρονα να πετυχαίνει μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους, κάτι που της επιτρέπει να θέτει όρους ορθολογικής περιβαλλοντικής διαχείρισης των πόρων και σταθερότητας στην τιμολογιακή πολιτική προς τους καταναλωτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αντικατάσταση των τριών αντλητικών συγκροτημάτων του κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης της πόλης της Λάρισας η ΔΕΥΑΛ πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα παλιά αντλητικά κατά 25% περίπου, ενώ για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων, περιόρισε με εμφατικό τρόπο τη σπατάλη νερού κυρίως στις αρδεύσεις, η οποίες πλέον μείωσαν τις απαιτούμενες ποσότητες νερού σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με το 2014!

Τα αποτελέσματα αυτά παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Ελλάδος  κ. Β. Χατζήκο. Στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι διαχρονικός στόχος της Επιχείρησης είναι η επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής για να εξασφαλίζει άφθονο και καλής ποιότητας νερό για τους κατοίκους της Λάρισας, αλλά και για να αντεπεξέρχεται στις προκλήσεις της εποχής με την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens κ. Χατζήκος τόνισε ότι Τα οφέλη αυτής της έξυπνης, ψηφιακής αναβάθμισης των συστημάτων της ΔΕΥΑΛ, είναι οφέλη που γυρίζουν πίσω στους πολίτες και τους κατοίκους αυτής την πόλης, μιας και επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση κόστους και πόρων, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομάδα παιδιών Ρομά στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συντήρηση αγροτικών δρόμων σε Πυργετό, Αιγάνη και Κουλούρα