«Οι Θεσσαλοί δεν θα γίνουν τρόφιμοι στρατοπέδου»


 Οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις που συνδέονται με την περιβόητη «Κάρτα του Πολίτη» και δηλώνουν απερίφραστα ότι θα αντιταχθούν με σφοδρότητα στην εφαρμογή του μέτρου.

 Η στάση τους αυτή υπαγορεύεται από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση μιας τέτοιας κάρτας, η οποία ενδέχεται να εμπεριέχει και την κάρτα Συναλλαγών (φοροκάρτα), ενώ είναι βέβαιο πως θα αποτελεί το πρωτεύον ταξιδιωτικό έγγραφο εντός Σέγκεν.

Σύμφωνα με όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Κάρτα του Πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ με τον αριθμό δημοτολογίου, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον ειδικό εκλογικό αριθμό, τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας, την φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου της.

Η παραλαβή της θα συνοδεύεται με έναν μοναδικό σειριακό αριθμό και κωδικό πρόσβασης, προκειμένου μέσω Διαδικτύου να δίνεται δυνατότητα πρόσβασης στα περιουσιακά στοιχεία του κατόχου της Κάρτας, στις συναλλαγές του, στον ιατρικό του φάκελο και στο ατομικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Όλα αυτά, εμφανώς, δημιουργούν συνθήκες Μεγάλου Αδελφού και καταρρακώνουν θεμελιώδη δικαιώματα του Πολίτη – Καταναλωτή, παραβιάζοντας βαναύσως την ιδιωτικότητα και τις ατομικές ελευθερίες με την επιβολή μιας διαρκούς παρακολούθησης από τους όποιους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Με την Κάρτα του Πολίτη οι Αρχές θα έχουν σε βάση δεδομένων την οικονομική μας δραστηριότητα, το καταναλωτικό μας προφίλ, τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις, τα πιστεύω μας, την υγεία μας και θα μπορούν, γενικά, να παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση. Το βιβλίο ¨1984¨ του  Όργουελ θα επαληθευτεί πλήρως.

Έτσι, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» απορρίπτουν μετά βδελυγμίας τον Κάρτα – Χαφιέ, καθώς δεν ανέχονται λογικές που μετατρέπουν τον Πολίτη, τον Άνθρωπο σε αριθμό μειωμένης αξιοπρέπειας.

Καλούμε τους Έλληνες και, ειδικότερα, τους Θεσσαλούς να μην παραλάβουν την επίμαχη Κάρτα και δεσμευόμαστε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό μέσο, για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη, στηριζόμενοι στο ανθρωποκεντρικό Ελληνικό Σύνταγμα, που προστατεύει την προσωπικότητα και την ιδιωτικότητα των πολιτών. Οι Έλληνες – Θεσσαλοί δεν θα γίνουν τρόφιμοι στρατοπέδου.

Προηγούμενο άρθρο «Συνάντηση του Απ. Παπατόλια με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας»
Επόμενο άρθρο Κεντρική Ομιλία Παπατόλια στην Αγια