Ειδήσεις

Μάξιμος: Να μην ξαναζήσουμε άλλη πανδημία!


«Προσδοκούμε ότι επιτέλους η δοκιμασία της πανδημίας, που ταλανίζει την ανθρωπότητα επί μια διετία, θα λάβει σύντομα τέλος. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι συνθήκες να εξακολουθούν να είναι βεβαρυμμένες, με δεκάδες συνανθρώπους μας να φεύγουν από την ζωή καθημερινώς, εκατοντάδες άλλοι να παραμένουν διασωληνωμένοι και χιλιάδες να νοσούν, όμως, ήδη αχνοφέγγει φως στον ορίζοντα. Οι μαζικοί εμβολιασμοί και οι νέες μεταλλάξεις του ιού δίνουν το δικαίωμα στους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι οδεύουμε σε έξοδο από αυτή την δοκιμασία στους επόμενους μήνες. Εδώ, από την Αγιά, θα ήθελα να απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση για εμβολιασμό σε όσους συμπολίτες μας εξακολουθούν, είτε από φόβο είτε από παραπληροφόρηση, να μην κάνουν το εμβόλιο, θέτοντας τη δική τους ζωή, αλλά και των συνανθρώπων τους σε μέγιστο κίνδυνο». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την αρχιερατική λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων, πολιούχων της Αγιάς Λάρισας, όπου χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίος -με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας για τον COVID-19.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην δήλωσή του εξήρε «τον ρόλο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και των αρχιερέων, όπως του Αγίου Δημητριάδος, που καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας με τον λόγο και τη στάση τους κατέδειξαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ενώ ανέδειξαν στη σωστή της διάσταση τη σχέση επιστήμης και θρησκείας. Δυστυχώς, ανάμεσα σε ιερωμένους και μοναχούς υπήρξαν και εκείνοι που αυτή την σχέση δεν την κατανόησαν, και θέλησαν να υποκαταστήσουν τον γιατρό. Το αποτέλεσμα καταγράφεται ιδιαίτερα οδυνηρό, λαμβάνοντας υπόψη και τις απώλειες μεταξύ του κλήρου και της μοναστικής κοινότητας. Αυτή η περιπέτεια μπορεί, επομένως, να αποτελέσει πηγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα ωφελήσουν και τη σχέση της Εκκλησίας μας με την κοινωνία στον σύγχρονο κόσμο. Εύχομαι σύντομα να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία και να μην ξαναζήσουμε άλλη πανδημία».

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, οεπικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννης Αγγελάκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος, κ. Χρήστος Σιμούλης, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και ικανό εκκλησιάσμα.

Προηγούμενο άρθρο Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το ΣΧΟΟΑΠ της ΔΕ Πλατυκάμπου