Επιχείρηση «Καθαρά… πάρκα»


 Καρπούς αρχίζει να αποδίδει η εκστρατεία του Δήμου Λαρισαίων για τον έλεγχο των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων από τα περιττώματα των κατοικίδιων ζώων. Το τελευταίο «κομμάτι» της επιχείρησης αφορά στην εγκατάσταση των ειδικών κάδων στα πάρκα και τους διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους που δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να επιμελούνται τα κατοικίδιά τους, αλλά και να διατηρούν καθαρούς τους δημόσιους χώρους.

 Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι την ίδια στιγμή η αντιδημαρχία Καθημερινότητας έχει ήδη περάσει από το δημοτικό συμβούλιο τον κανονισμό λειτουργίας των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με βάση τον οποίο προβλέπεται η επιβολή από τη δημοτική αστυνομία προστίμων σ’ όσους δεν επιμελούνται τα κατοικίδιά τους και προκαλούν προβλήματα. Όμως, δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει πρόστιμα, αν δεν παρέχει πρώτα εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για τη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας.

Έτσι λοιπόν εδώ και δέκα περίπου ημέρες, έχουν αναπτυχθεί σ’ όλα τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους της Λάρισας οι ειδικοί κάδοι που προμηθεύτηκε ο Δήμος Λαρισαίων στους οποίους μπορούν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να αποθέτουν τα περιττώματά τους. Στους ίδιους κάδους έχει εγκατασταθεί ειδικό σύστημα που προμηθεύει τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων με γάντια μιας χρήσης, ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρουν το σχετικό εξοπλισμό από το σπίτι τους.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία και πλέον για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων που τα βγάζουν βόλτα στα πάρκα της πόλης και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν παιδικές χαρές και παίζουν μικρά παιδιά. Υπάρχει όλη η απαραίτητη υποδομή για να επιμεληθούν οι ίδιοι τα ζώα τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρχονται αντιμέτωποι με τη δημοτική αστυνομία και τσουχτερά πρόστιμα.

Πρόσφατα, ο δήμαρχος Λαρισαίων επιθεώρησε τις υποδομές κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πάρκο του Αγίου Αντωνίου και τόνισε ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να διατηρήσει καθαρά και ασφαλή τα πάρκα της πόλης θα είναι συνεχής και για το λόγο αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή και να μην προκαλούνται προβλήματα

Προηγούμενο άρθρο «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Κατερίνα Βελλίδη: «Προσπάθησα πολύ, με πολέμησαν πολλοί...»