Ειδήσεις

Η παράταξη Αγιά 2019 – Νέα Εποχή για τις καταστροφές από τη θεομηνία


Για  μια ακόμη φορά πολλά μέρη του δήμου μας και ιδίως τα παράλια, δοκιμάστηκαν από την κακοκαιρία. Μια δυνατή βροχή ήταν αρκετή για ακόμη μια φορά να κάνει μεγάλες ζημιές  στο, μόλις πριν λίγους μήνες νεοσύστατης  κατασκευής, οδόστρωμα της παραλιακής οδού.

Κάποια από τα έργα που κατασκευάστηκαν από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια άντεξαν, όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά (στην καλύτερη περίπτωση) για να προστατέψουν την περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η ζημιά των αγροτών μας. Η παραγωγή κάστανου που αποδίδει σημαντικότατο όφελος στους παραγωγούς της Μελίβοιας, της Ποταμιάς και της Σκήτης, της Καρίτσας κ.α. έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Τα περισσότερα χωράφια είναι αδύνατο να προσεγγιστούν αφού οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι, που μόλις φτιάχτηκαν κι αυτοί, δεν είναι προσβάσιμοι. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής είναι στην θάλασσα ή στη λάσπη.

Είμαστε για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Έργα στην παραλία,  βροχή, νέα έργα, βροχή… Προφανώς επί 30 χρόνια κάτι γίνεται παρά φύσιν, η δεν γίνεται σωστά, με αποτέλεσμα η περιοχή αυτή να είναι πέραν του δέοντος ευάλωτη, στην πρώτη δυνατή κακοκαιρία, στην βούληση της φύσης. Αν και η περιοχή μας δεν ήταν πυρόπληκτη όπως η Β. Εύβοια, εν τούτοις οι πληγές είναι πολύ μεγάλες. Όμως αυτή δεν είναι η στιγμή της αναζήτησης ευθυνών και αιτιών. Προέχει η άμεση βοήθεια των πληγέντων, η  αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους και μάλιστα τους αγροτικούς ώστε να σωθεί ότι απέμεινε από το κάστανο καθώς και η λήψη μέτρων για την προστασία ζωών και περιουσιών.

Είμαστε σίγουροι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως και ο Δήμος Αγιάς έχουν κινητοποιήσει  όλες τις δυνάμεις τους  για τον σκοπό αυτό.

Επίσης καλούμε τους βουλευτές του νομού μας να κινητοποιηθούν ώστε η πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα για τις αποζημιώσεις των πληγέντων τόσο για τις περιουσίες τους όσο και για την παραγωγή τους. Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Γι αυτό συνιστούμε στους συνδημότες μας να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο στην περιοχή και να προσέχουν τους εαυτούς τους.

Για τη Νέα Εποχή

Γιάννης Αγγελάκας

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών!
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Αγιάς ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης