Ειδήσεις

Ο Δήμος Αγιάς ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Αγιά Λάρισας, καθώς η κακοκαιρία Αθηνά «σάρωσε» την περιοχή τους. Κομμένοι δρόμοι, κατεστραμμένα σπίτια και μαγαζιά, και διαλυμένες καλλιέργειες είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας.

Ο δήμος Αγιάς ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν,  ενώ ήδη σχεδιάζεται η από κοινού επιστολή από τους δήμους Αγιάς, Τεμπών και Νοτίου Πηλίου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή.

Καταστράφηκε η παραγωγή κάστανου

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, το 80% της παραγωγής κάστανου στις περιοχές των δήμων Αγιάς και Τεμπών, έχει χαθεί από την κακοκαιρία.

Όσον αφορά ειδικότερα τις καταστροφές που προκλήθηκαν ο κ. Γκουντάρας, ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος προς την Παλιουριά αποκαθίσταται, όπως καθαρίζονται και οι δρόμοι από φερτά υλικά προς την Βελίκα και τον Αγιόκαμπο.

“Έχουμε ζημιές σε 30 σπίτια σε 6 μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και σε κάποια καταστήματα εστίασης”, σημείωσε ο δήμαρχος Αγιάς και πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το παραλιακό οδικό δίκτυο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αγροτική οδοποιία, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να κατευθυνθούν στα καστανοπερίβολα για να μπορέσουν να συγκομίσουν ότι έχει απομείνει από τη σοδειά τους.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Η παράταξη Αγιά 2019 – Νέα Εποχή για τις καταστροφές από τη θεομηνία
Επόμενο άρθρο Αποζημιώνονται οι ζημιές στα κάστανα με τις διαδικασίες του ΕΛΓΑ