Ειδήσεις

ΕΚΛ: Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών!


Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Με συνεχείς δικαστικές αποφάσεις προσπαθεί να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα, βγάζοντας «παράνομες και καταχρηστικές» τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Όσο επιδεικτική είναι η αδιαφορία και η αναλγησία της απέναντι στα δίκαια αιτήματά τους άλλο τόσο προκλητικός είναι ο δίχως προηγούμενο αυταρχισμός της απέναντι στους αγώνες τους. Θέλει να τους τρομοκρατήσει γιατί αντιστέκονται σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, η οποία «χτυπά» το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Με όπλο  την καταστολή, επιδιώκουν να δημιουργήσουν σκυφτούς και υποταγμένους εκπαιδευτικούς στο σχολείο όπου θα βασιλεύουν οι ταξικοί φραγμοί και η κατηγοριοποίηση. Θέλουν εκπαιδευτικούς που θα μαθαίνουν στα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα με τα λίγα για να μπορούν οι επιχειρήσεις να «βγάζουν πολλά».  Θέλουν ένα σχολείο, το οποίο θα είναι φθηνό στο κράτος, κερδοφόρο στον ιδιώτη και πανάκριβο για τις τσέπες των γονιών, ειδικά για τη λαϊκή οικογένεια.

Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει όλη αυτή την τρομοκρατία πατώντας πάνω στον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Βάζει τους δασκάλους των παιδιών μας στο σκαμνί γιατί θέλει  να δώσει ένα «μάθημα» σε όλους εκείνους που παλεύουν κι αγωνίζονται. Σε όσους αντιστέκονται σε αυτή την βαρβαρότητα. Στην συλλογική οργάνωση και πάλη.

Ο αυταρχισμός τους μαρτυρά τον φόβο και την ανησυχία τους μπροστά στην μαζική συμμετοχή , την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών όπως έγινε με την απεργία-αποχή και συνολικά των εργαζομένων.

Γι΄αυτό η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό !Θα σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς που παλεύουν για ολόπλευρη μόρφωση μέσα ένα αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σχολείο. Οι αγώνες και το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους κι όχι στα δικαστήρια.

Να απαντήσουμε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης στους αγώνες των εκπαιδευτικών και του λαού μας. Καλούμε τα Σωματεία και τους φορείς, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις, ενημέρωση στους χώρους δουλειάς , παίρνοντας μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ,με πρώτη απ΄όλες την Απεργιακή Συγκέντρωση την Δευτέρα 11 Οκτώβρη, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

 

Η Διοίκηση

Προηγούμενο άρθρο Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Αγιοκάμπου
Επόμενο άρθρο Η παράταξη Αγιά 2019 – Νέα Εποχή για τις καταστροφές από τη θεομηνία